Typegodkendelse antyder ny variant af Ténéré 700
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pønser Yamaha på en ny Ténéré 700?

Ny typegodkendelse får rygterne til at svirre
Nicolaus Johansen
07/03-2020 kl. 05:00

Yamaha Ténéré 700 har siden lanceringen markeret sig som en meget populær model, og vores test fra sidste år viste med al tydelighed, at mellemklasse eventyren er en sjov og kompetent maskine til en særdeles rimelig pris.


Ténére 700 er bl.a. blevet rost for sine stærke terrænegenskaber


Nu er der stærke indikationer på, at Yamaha vil udbygge succesen og lancere en “Rally” version af den populære motorcykel. Producenten har nemlig fået europæisk typegodkendelse til en tocylindret maskine med den interne – ikke specielt mundrette – modelbetegnelse XTZ690D-B.

Rygtet om en endnu mere offroad kapabel version af Ténéré 700 har rumsteret siden november måned sidste år, da Takushiro Shiraishi – projektleder hos Yamaha – i et interview antydede, at vi måske allerede i 2020 ville få en hardcore version af Ténéré 700 at se, såfremt der var tilstrækkelig interesse fra kunderne. 

Hvad der kommer til at adskille Rally versionen fra standardmodellen er stadig uklart. Ifølge den nye godkendelse videreføres ydelsen på 72 hk, vægten på 205 kg er også uændret og det samme gælder akselafstand og højde på henholdsvis 1595 og 1455 mm. Dermed ser det ud til, at den nye model hverken får en vildere motor, en større tank eller en længere affjedring.

Det ser ikke ud til at “Rally” udgaven får længere affjedering 

På den baggrund kunne vi forledes til at tro, at Rally udgaven muligvis bliver en “Limited Editon” med en særlig lakering – måske a la Dakar racerne – fremfor en signifikant ændret version. Eller eventuelt en topudstyret udgave med alt hvad der bimler og bamler fra Yamahas udstyrskatalog.

 

En lakering som Dakar racerne kunne måske komme på tale

Det giver dog ikke specielt god mening, at Yamaha søger om en helt ny typegodkendelse, blot for at give den eksisterende model noget ny farvelade og lidt ekstra grej, men det bliver spændende at se hvad Yamaha pønser på, og vi glæder os til at se det nye interessante medlem af Ténéré familien… og da helt specielt hvis den nye model bliver et supplement af seriøst hardcore kaliber.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start