Spionfoto: Kommer der snart en ny Royal Enfield?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pønser Royal Enfield på noget?

Her på redaktionen elsker vi spionfotos. Vi får megen glæde ud af at gætte på hvilken model der mon gemmer sig bag camouflagen, og de seneste gætterier går på hvad Royal Enfield nu har gang i.
Steffen F. Olesen
21/02-2020 kl. 05:00

For præcis 10 dage siden kunne du her på siden læse at Royal Enfield stopper produktionen af deres langslagede etcylindrede 500 kubikker, da det ikke længere giver økonomisk mening at videreføre motoren som har rødder helt tilbage i 1931, og noget tyder nu på at forårsrengøringen hos den ikoniske producent har til formål at bane vej for noget nyt.

Det udenlandske medie – AutoCar India har opsnappet et par spionbilleder af hvad der umiddelbart kunne ligne en ny ret fra Royal Enfield’s kokke, men der ligger endnu ikke klarhed over hvilken model vi ser på billederne.

Nogle foreslår at den camouflerede maskine er en ny generation af Royal Enfield’s cruiser – Thunderbird X – da det for trænede øjne godt kunne se ud som om at der er videreført nogle komponenter.

Andre maner denne teori til jorden, da motorcyklen på billederne ikke har samme statur som Thunderbird’en; medmindre der er foretaget en opgradering af stellet.

En tredje gruppe mener at der er tale om en helt ny kanin i hatten, og sætter deres penge på at Royal Enfield er gået videre med enten Roadster eller Hunter; to navne som producenten for nylig har registreret som trademark. Men når alt kommer til alt er dit bud lige så godt som andres.

Det helt store spørgsmål ligger vel egentlig i om vi får modellen at se i Europa – hvis den kommer i produktion – eller om den er forbeholdt det asiatiske marked, i et forsøg på at diske op med en konkurrent til Jawa. 

Det vil betyde at den nye enstamper højst sandsynligt er en mindre en af slagsen, og chancen for at se den på det danske marked er derfor meget lille.

Heldigvis har Royal Enfield en rigtig stærk platform i mellemklassen, hvorpå vi kun kan håbe at se nye modeller i kølvandet på udfasningen af 500cc motoren, og der er håb forude.

Kompagniet har nemlig – udover Roadster og Hunter – sikret to navne mere. Om navnene Sherpa og Flying Flea kommer i spil i nærmeste fremtid kan vi ikke vide, men vi krydser fingre for at Royal Enfield holder liv i bålet mange år endnu, og snart bringer flere stilfulde nyklassikere på banen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start