Patentbilleder: Ny BMW F 850 R gør op med forgængeren
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Patentbilleder: Helt ny BMW F 850R på vej

Radikale ændringer i forhold til forgængeren
Mathias B. Høj
18/10-2019 kl. 08:48

En mere sportslig bror er på vej til adventuremaskinen F 850 GS fra BMW. Det er nu så godt som sikkert, efter et designpatent viser detaljerede billeder af den kommende maskine. Rygterne om en BMW F 850 R har cirkuleret i lang tid, men nu får vi altså lov til at se hvordan den ser ud.

Noget af det måske mest iøjnefaldende er at benzinpåfyldning nu er placeret som på størstedelen af motorcykler, nemlig lige bag styret. Og kæden er også bukket under for gruppepres, og er nu også at finde i venstre side.

Designtegningerne viser mange nyheder i forhold til F 800 R, hvor ramme, svingarm, tank, udstødning og informationsdisplay er nyt. Væk er også det store motorskjold på den kommende F 850 R.

Motoren kender vi fra F 850 GS, hvor den yder 95 hk/92Nm, men designpatentet røber ikke om eksempelvis gearingen er ændret.  Udstødningssystemet ser også ud til at være ændret, så katalysatoren er flyttet ned, for at gøre plads til et mindre afgangsrør. Som i øvrigt også har skiftet side.

Rent visuelt ser F 850 R mere kompakt ud fortil, end den nuværende F 800 R. En voluminøs tank, sammenholdt med en (lidt) større motor, som delvist dækkes af et nyt stel, mens bagenden i hvert fald visuelt synes kortere og lettere. 

Blinklys og baglys ser ud til at være LED, ligesom forlygten også antyder at indeholde en form for signaturlys. Informationsdisplayet har proportioner, som antyder det kunne være af TFT-typen, hvor kontrolboksen på venstre side af styret er af en størrelse der godt kunne indeholde knapper til at navigere rundt i menuerne, og på højre side er BMW's runde kontromodul. 

De endelige specifikationer må vente til EICMA, hvor vi må forvente den nye F 850 R bliver præsenteret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start