Nyt patent: Slut med lummerbuks på de store cruisere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Patent: Slut med lummerbuks fra Indian

Sådan vil Indian gøre din kørsel mere komfortabel
Mathias B. Høj
19/03-2019 kl. 12:59

Det er ikke en problematik vi er vant til på danske breddegrader, men beboere i lande med flere og varmere solskinstimer, har somme tider udtrykt, at det er for varmt at køre motorcykel. Tosset som det lyder for en skandinav, er det naturligvis noget man må tage alvorligt som producent af luksuriøse cruisere. For hvad nu hvis en potentiel kunde i en solskinsstat i stedet køber en bil med ekstra god aircondition?

I den forbindelse har Indian udtaget patent til køling af sæde. Flere forskellige layouts af teknologien til køling er i spil, og umiddelbart ser det ud til at kunne tages i anvendelse indenfor en kort tidshorisont. I hvert fald indeholder patentansøgningen allerede et groft udkast til betjeningsmenuen til informationsskærmen. Layoutet antyder også at systemet skal kunne betjene både fører- og passagersæde, uafhængig af hinanden.

Patentet har tegninger af en MC med både ind- og udsugning af køleluft. Systemet kan naturligvis også varme, hvis man nu en dag skulle være kørt en tur til Skandinavien. Der anvendes en varmeveksler, men effekten af den, oplyses ikke. Sikkert af konkurrencemæssige grunde.

Allerede forrige sæson offentliggjorde Indian deres cylinderfrakobling ved stilstand og langsom kørsel, for ikke at varme chaufføren mere end nødvendigt. Med dette patent ser komforten ud til at blive hævet yderligere.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start