Nyt patent: Sådan vil Suzuki beskytte motorcyklister
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Patent: Sådan vil Suzuki beskytte motorcyklister

Hvorfor har ingen tænkt på det tidligere?
Mathias B. Høj
04/03-2019 kl. 09:26

Der er ikke meget plads til motorcykler i den strømlignede fremtid, hvor selvkørende biler med kunstig intelligens gør transporten mere effektiv. Eller det er i hvert fald ambitionen for bilproducenterne – det halter lidt med få de fine mål opfyldt. Især motorcyklister er udsat, da de fysisk fylder mindre og dermed har større risiko for at blive overset af bilernes sensorer og radarer.

Et nyt patent fra Suzuki viser en så simpel måde at imødegå dét på, at det kan undre vi ikke har set det tidligere. Refleksbrikker til radarer. Placeret strategisk på motorcyklen – eksempelvis på sidespejle. I og med nyere biler bliver udstyret med indbygget radarteknologi (som kan have problemer med at opfange de fysisk mindre tohjulere), giver det en ekstra sikkerhed i forhold til at blive registreret af bilen. Flere bilmærker bruger eksempelvis allerede radar til automatisk nødbremse og adaptiv fartkontrol.

Hvordan virker en radar-refleksbrik så? Det korte svar er: modsat stealth teknologi. Det er små brikker, der rent geometrisk er formet til at give så stor en refleksion som muligt. De kan gemmes i lygter – og som almindelige reflekser også eftermonteres på eksisterende maskiner. Eksempelvis på sidespejle eller ved nummerpladen.

Smart og dejlig lavpraktisk i forhold til andre tiltag, som kræver masser af ny teknologi implementeret for at virke. Til gengæld kan man radar-refleksbrikker være sikker på at blive opfanget af radarbaseret fartkontrol. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Patent: Sådan vil Suzuki beskytte motorcyklister

Skriv et svar

Giver børn en ny start