Patent: Skully går amok med endnu mere hightech
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Patent: hightech hjelm går amok

Det var ikke nok med bare ét kamera, vel?
Mathias B. Høj
30/09-2019 kl. 08:52

De sover ikke på laurbærrene ved Skully – producenterne af den højteknologisk hjelm med heads-up display. Knap er hjelmen omsider kommet på markedet, før et nyt patent antyder at den teknologiske udvikling kun lige er begyndt.

Et nyt patent viser en Skully hjelm, men denne gang beklædt med betydelig flere kameraer. Tegninger viser en myriade af kameraer, monteret forskellige steder på hjelmen. Planen er at skabe hvad Skully betegner som “Situational Awareness”, som groft forsimplet kan oversættes til, at man har viden om den konkrete situation. Eller bare overblik. Og det skal de mange kameraer hjælpe til at give, så der ikke mere er blinde vinkler.

Skully er ikke fast besluttede på den endelige løsning, men et gæt kunne være, at data fra de monterede kameraer behandles og “flettes” sammen til ét stort sammenhængende billede. Lidt som man kender fra de nye 360-graders billeder, som dine mere tekniske venner lægger op på de sociale medier.

En processor skal også behandle data, for at udvælge det relevante, som skal vises i heads-up displayet. Måske en bil som nærmer sig for hurtigt bagfra? Hjelmen har mulighed for at tage snapshots eller video og gemme det lokalt.

Billeddata er tungt at behandle for computere og sikkert derfor er løsningen også afhængig af en trådløs forbindelse, så eventuelle datacentre kan hjælpe med beregningen. Akkurat som når du bruger Google Maps på din telefon. Løsningen vil derfor også kræve en heftig dataforbindelse, men sikkert også et batteri af en vis kaliber. Altså teknologi som forventes at blive bedre og billigere i fremtiden, og derfor skal vi nok heller ikke forvente at se en ny Skully-hjelm fyldt med kameraer lige foreløbig. 

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start