MC-Sikkerhed: Motorcyklister og cyklister på kollisionskurs
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Pas på derude

Motorcyklister og cyklister på kollisionskurs
Tommy Rønn
05/05-2013 kl. 20:30

Flere og flere finder cyklen frem, og benytter cyklen som deres nye motionsform og hobby. Dette er ikke nogen specifik dansk trend, men en europæisk tendens.

Det betyder langt flere cyklister på vejene end tidligere, og da cyklisterne ynder at benytte de mindre biveje på deres ture, hvilket er de samme veje flertallet af motorcyklisterne elsker at gennemkøre, kan denne kombination ende katastrofalt.

De store grupper af cyklister på vejene fylder ofte meget. Dette er fuldt lovligt, da det er tilladt at køre flere cyklister side om side, bare gruppen ikke fylder i modsat køreretning. Men det betyder også mindre plads til f.eks. overhaling.

Derfor er det nu langt vigtigere end tidligere at være varsom og køre forsigtig på de danske veje. Vi skal alle være her. Både fodgængere, cyklister, motorcyklister og billister.

Del med en ven

0 personer snakker om “Pas på derude

  1. Helt enig vi skal tage hensyn til hinanden (er selv hyppigt cyklist); så ikke for at starte en rets-kamp … men 'fuldt lovligt' at fylde meget, er vist at strække den….? I færdselsloven står :
    " Hvor der er tilstrækkelig plads hertil, må to cyklister dog køre ved siden af hinanden, hvis dette kan ske uden fare eller unødig ulempe."

  2. ingen tvivl om at vi alle skal være der, og skyldsspørgsmålet i viste klip. Jeg er også selv cyklist, men oplever som bilist og motorcyklist ofte cykelklubber (motion), som på deres ture kører både 3 og 4 ved siden af hinanden, hvilket iht. ovenstående citat, og min trafiklærdom, er ganske ulovligt. Når man så venligt forsøger at få dem ind på linje, eller i det mindste give plads, giver de ufortrødent udtryk for, at det vil de skide på.

Skriv et svar

Giver børn en ny start