Fremtidige parkeringsbøder til motorcykler - Nix
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Parkeringsbøder til motorcykler

Nej, vist ikke helt alligevel
Tommy Rønn
19/03-2014 kl. 13:00

Færdselslovens nye regel omkring betaling for parkering af motorcykel, kommer sandsynligvis ikke til at få nogen indvirkning alligevel. De fleste danske kommuner vil nemlig ikke straffe motorcyklerne for parkering i betalingsområder.

Grunden er simpel. I mange områder findes betaling for beboerparkering. Dette kræver et klistermærke i forruden så parkeringsvagten kan se motorcykelejeren har betalt for parkering. I områder der kræver køb af parkeringsbillet eller brug af P-Skive, skal begge også skal placeres i forrude. Nu er det bare sådan at en motorcykel ikke har nogen forrude.

Derfor vil de fleste kommuner ikke forlange at motorcyklerne skal indløse billet. Kan billetten, P-Skiven eller beborparkeringen ikke låses inde, er det jo en let operation for den næste parkerende, at stjæle gyldigheden til parkeringen, og motorcyklen vil alligevel stå ulovligt parkeret.

Den nye lov omkring afgiftigpligtig parkering for motorcykler får kun ringe effekt. Heldigvis. 

Del med en ven

0 personer snakker om “Parkeringsbøder til motorcykler

 1. Hvilke kommuner tales der om? Er man så heldig at Københavns Kommune også har meldt dette ud?

 2. Ja det ser ud til at være "gratis" lige nu – lige indtil man støder på en småsur P-vagt.

  Kan man overhovedet vinde sådan en sag, hvis man skulle gå hen og få en bøde alligevel..?

 3. Så blev lidt af idiotien fjernet. Vi mangler dog stadigvæk at miste vores "ligestilling" med bilerne: En hensynsfuld parkering på et bredt fortov eller en stor, tom plads med god plads til fodgængere osv. er stadigvæk forbudt. Vi skal stadigvæk parkere på langs af kantstenen. Ikke noget med at parkere, så vi fylder mindst muligt. Mere trængsel på mindre plads. Suk.

 4. jeg har fået en bøde for at holde udenfor en betalingsbås og uden p-billet. jeg vandt ikke sagen mod q-parks da de brugte grunden at jeg bare kunne købe en billet, og tage den med mig såfremt at en betjent ville give mig en bøde. så kunne jeg bevise at jeg havde betalt for at holde der….. jeg gad ikke engang svare tilbage…..

 5. Sakset fra Parkering København:
  Motorcykler
  I Københavns Kommune er der regler for parkering af motorcykler.

  Folketinget har vedtaget ændringer i færdselsloven, der er trådt i kraft den 1. marts 2014. Det har bl.a. medført ændringer for parkering af motorcykler. Da den endelige nationale bekendgørelse ikke er færdig, vil der kunne komme yderligere ændringer. Den nationale bekendtgørelse forventes at være klar i løbet af marts.

  Efter bekendtgørelse om anvendelse af parkeringsbilletter, parkeringslicenser mv. er motorcykler ikke længere undtaget betalingskravet indenfor betalingsområdet. Bekendtgørelsen § 2, stk. 2 siger, at parkeringsbilletten skal anbringes umiddelbart inden for forruden. Efter § 2, nr. 3 påhviler det den, der parkerer at sikre, at parkeringsbilletten tydeligt skal kunne aflæses udefra.

  Når det gælder betaling for motorcykler i Københavns Kommune, kan der af åbenlyse årsager ikke placeres en p-billet inden for forruden, jf. bekendtgørelse om anvendelse af parkeringsbilletter, parkeringslicenser mv. § 2, stk. 1, hvorfor kommunens parkeringskontrol, Center for Parkering, på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at håndhæve kravet om betaling for motorcykler i Københavns Kommune.

  Der bliver i øjeblikket arbejdet på at finde en tilfredsstillende løsning for motorcykler. Den skulle gerne være ligeså smidig og fleksibel som for biler – herunder mulighed for beboerlicens – når dette er tilfældet vil der i rimelig tid blive annonceret på kommunens hjemmeside, hvorefter kravet om betaling for parkering vil blive håndhævet

  Det skal du være opmærksom på
  Du må ikke standse og parkere motorcykler på fortove, men du må gerne stille cykler og tohjulede knallerter (jf. færdselslovens § 28). P-vagterne kan pålægge en afgift ved overtrædelse af dette forbud (Jf. færdselslovens § 121).

  Du må parkere motorcyklen i en afmærket MC-bås, parallelparkere den langs kantstenen samt i alle øvrige parkeringsbåse, der ikke er afmærket til andre typer af køretøjer.

  Så vi slipper desværre nok ikke, selv om man ikke kan se logikken i denne lov 🙁
  Tåbeligt at tvinge motorcyklerne til at optage de allerede for få P pladser, og samtidig forlange at der skal parkeres langs kantstenen, dette vil yderligere optage plads, en diagonal parkering fylder kun en tredie del, men sådan er logikken desvære inde på borgen

 6. Quote: "Du må parkere motorcyklen i en afmærket MC-bås, parallelparkere den langs kantstenen samt i alle øvrige parkeringsbåse, der ikke er afmærket til andre typer af køretøjer."

  Tjaa… I randers praktiserer p-vagterne at give bøder hvis en motorcykel holder i en P-bås, da de, efter vores lokale p-vagts udsagn, altid er forbeholdt biler. Det ser jeg jævnligt sommeren igennem på vores vej.
  Så det er nok stadig vidt afhængigt af kommunen.

 7. P-vagterne i København anbefaler at man parkerer sin mc på fortov, men således at en barnevogn o.l. kan passere uden problemer. Det er f.s.v. ikke i overensstemmelse med reglerne, men gør du sådan skriver de ingen afgift.

Skriv et svar

Giver børn en ny start