Motorcykler: Miljøproblemer - Os på motorcykel sviner
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Os på motorcykel sviner

Specielt gamle motorcykler er en miljø-katastrofe siger Mythbusters
Webmaster
04/10-2011 kl. 13:00

I den seneste udgave af Mythbusters gør de op med forestillingen om motorcykler der sviner mindre end bilerne. Denne forestilling om motorcyklernes fortræffelige miljø-egenskaber har også medført flere ideer om bilfrie byer, som så skal være rene MC byer.

Det er korrekt at flertallet af motorcyklerne bevæger sig længere på en liter benzin, end bilerne gør, men forbrændingen er langt bedre på bilerne, hvorfor forureningen er langt mindre.

Motorcyklerne bliver dog konstant bedre til forbrændingen, hvorfor de konstant bliver mindre forurenende, men de halter altså stadig en del efter bilernes minimale udledningstal.

Heldigvis udleder motorcyklerne mindre CO2 end bilerne, grundet et lavere forbrug, men de fører i udledningen af farlig kulbrinte.

Nu må vi hurtigst have motorcyklerne op i Euro4, og endnu bedre Euro5, så vi også kan prale af lav forurening.

Se Mythbusters programmet her:

Del med en ven

0 personer snakker om “Os på motorcykel sviner

  1. Statistikken ser forkert ud. Det at bilernes udledning af skadelige partikler, målt i g/km, er uændret fra 80'erne og 20 år frem må da være en fejl. Hvor meget fejl (manipuleret) er de tilsvarende tal så for motorcyklernes vedkommende?
    En oplysning der forøvrigt mangler for at statistikken er brugbar, er definitionen på skadelige partikler.

    I 80'erne var der stadig lidt 2-takts maskiner på vejene, som formodentlig har påvirket statistikken for motorcykler i negativ retning.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start