Ural motorcykel i Bar-design, Solo T Concept model
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Østfronten kalder

Ural motorcykel i Bar-design, Solo T Concept model
Klaes Asaa
21/01-2017 kl. 12:10

IMZ-Ural fik sit store gennembrud fra udviklingen på østfronten under 2. verdenskrig. Russerne fik fat i design og produktionsteknikken på BMW R71 i 1940. De gik i gang med en motorcykel produktion af deres første model, der kom til at hedde M-72 og som stod klar i 1941. Oprindeligt startede produktionen i Moskva, Leningrad og Kharkov, men på grund af truslen fra en vis herre fra Tyskland blev produktionen flyttet til Irbit og Gorkij. Fabrikken var derfor klar til at levere til det russiske militær i forbindelse med krigen. 

Ural har overlevet frem til i dag. Det langsomst udviklede motorcykel mærke og med et minimum af ændringer på godt 76år. Selvfølgelig har kommunismen sat sine spor på den ”manglende” udvikling, og til trods for at muren faldt i 1989, er det kun gået langsomt frem mod nye tider. 

Jern er jern og det har vi altid gjort, det må være omtrent det motto det har præget fabrikken. Når det er sagt har Ural flyttet sig en smule. De har lavet en Solo motorcykel, og selvom deres særkende er sidevognsmotorcykler, så er solo modellen et glansbillede af retro, fuldt i stil med de 3 hjulede. 

Basis har været den legendariske BMW R71, komplet med traktor sæde. 

Designeren Luca Bar fra Bar-design viser hvor nemt det er at lave custom ændringer på Ural Solo Concept, bare ved at ændre på sæde designet mellem ”Bobber stil” og ”Club man stil” så får den 2 helt forskellige udtryk. 750ccm boxer motor med rødder i 1940 udgaven og 41mm Marzocchi forgaffel med Brembo bremser, er udviklingen gået lidt i retning af moderne. 

Designeren skulle måske have en bibeskæftigelse hos Ural, for at løfte dem lidt ud af fortiden.

Ural er repræsenteret på den store mc-udstilling i København den 25 -26/2, og find information om billet forsalg her.

På facebooksiden klikker du på reservér nu for at købe billet i forsalg.

Del med en ven

0 personer snakker om “Østfronten kalder

Skriv et svar

Giver børn en ny start