Britisk politi bruger droner mod tohjulede fartsyndere
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt værktøj til Politiet

Droner kan man ikke så nemt slippe væk fra
Mathias B. Høj
05/08-2019 kl. 08:51

Nu bliver det sværere at slippe afsted med hvad der i England betegnes som “antisocial driving”. For Politiet i Storbritannien har i områder, som er særlig hårdt ramt af ulovlig og hasarderet kørsel med offroad motorcykler, taget et nyt middel i brug for at fange fartsynderne. Nemlig droner.

I sagens natur kan en spinkel drone med et kamera ikke fange og anholde fartsyndere. Men de kan hjælpe med at identificere den eftersøgte ved at producere videomateriale, som senere kan medvirke til domfældelse. Efter en heftig politijagt vil den eftersøgte ikke nødvendigvis bemærke den summende lyd af videofilmende drone, som laver video når han eksempelvis tager hjelmen af.

Politiet har allerede foretaget flere anholdelser af kørere, som ellers ikke var mulige at fange ved almindelig eftersætning. Og som netop er blevet identificeret ved hjælp af videomateriale fra droner.

Indtil videre har dronerne været sat ind mod ulovlig kørsel på offroadere og scootere – Storbritannien har et problem med bander som både stjæler motorcykler og bruger dem til kriminelle formål. Så dronerne er ikke (endnu) blevet anvendt til almindelig håndhævelse af fartgrænser.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start