Nyt Pirelli Scorpion Trail III officielt lanceret i dag - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt Pirelli Scorpion Trail III officielt lanceret i dag

Pirelli beskriver nyheden som et "Street-Enduro" dæk med inspiration og kvaliteter fra det sportslige Pirelli Diablo, som også magter lettere offroad kørsel.
CO
25/01-2024 kl. 20:49

Dem som siden efteråret 2023 har ventet med længsel på tredje generation af Pirelli’s såkaldte Street Enduro dæk Pirelli Scorpion Trail III, kan nu klappe begejstret i hænderne.

Tidligt i Oktober måned 2023 beskrev en pressemeddelelse fra Pirelli at det nye Street Enduro dæk fra Pirelli, som er udviklet til hvad dækproducenten dengang beskrev som maxi enduros, kombinerer excellent performance på asfalt med let offroad brug.
Dengang fik vi også at vide, at dækket undergik de sidste krævende udendørs tests, og at nyheden ville blive tilgængelig fra Januar måned 2024.

Og se nu dagens opslag på sociale medier fra Pirelli.

Pirelli lancerer efter nogle måneders ventetid altså nu helt officielt det nye Pirelli Scorpion Trail III, og det har tilsyneladende været værd at vente på for de mest sportsligt inklinerede eventyrere.
Efter dækproducentens beskrivelse i dagens rundsendte pressemeddelelse er nyheden nemlig takket både fortrinligt greb i underlaget og fornem håndterbarhed det mest sportslige Scorpion produkt på asfalt nogensinde, og dækket magter endvidere lettere offroad kørsel.

Som en indskudt bemærkning kan vi da lige nævne, at MagaCin testede forgængeren Pirelli Scorpion Trail II helt tilbage i 2015, og dækket fik dengang blandt andet følgende ord med på vejen: “Pirelli Scorpion Trail 2 er toppen af poppen indenfor adventuredæk anno sommeren 2015.

Flere af MagaCin’s testkørere var dengang ret begejstrede for dækket, og afløseren beskrives i dagens pressemeddelelse som designet til moderne adventure- og crossover motorcykler og som et yderst versatilt dæk, der kan anvendes i flere forskellige kontekster.
Derudover fortæller Pirelli måske lidt overflødigt, at det nye Scorpion Trail III er resultatet af den seneste udvikling af teknologier og materialer i Pirelli’s udviklingsafdeling.

Det bliver lidt mere interessant, når Pirelli informerer om, at dækket angiveligt byder på excellent stabilitet – også under fuld belastning – at grebet i vådt føre svarer til et Sport-Touring dæk, at det ydermere er støjsvagt, og at den konstante bevægelse i dækmønstrets centrale og tværgående riller sikrer kontrol og greb når der køres på løst underlag.

Dækmønsteret er efter Pirelli’s beskrivelse en evolution baseret på Scorpion Trail II, men med forbedret præcision og stabilitet.
Pirelli har under udviklingen hentet inspiration fra mærkets sportslige Diablo dæk, og integreret kvaliteter herfra i det tidligere omtalte Street Enduro produkt.
Det centrale dækmønster er inspireret af mærkets Diablo dæk, men integrationen af et mere robust dækmønster skulle efter beskrivelsen give forbedret greb på løst underlag, og de små “tricks” som Pirelli kalder dem, skulle angiveligt givet dækket en større trædeflade.

En ny compound eller gummiblanding som er 100% silica baseret for både for- og bagdæk giver angiveligt excellent greb på både tørt og vådt underlag, bagdækket er et såkaldt dual-compound dæk med en hårdere gummiblanding i midten og en blødere på dækkets skuldre, og fordækkets compound er den samme som bagdækkets midterste og hårdeste del.

Ydermere er dækprofilerne baseret på Pirelli’s erfaringer med Sport-Touring dækkenes multi-radius, der giver stabilitet ved høj hastighed, lavt slid og en progressivt sportslig karakter.

Pirelli Scorpion Trail III er som du kan se på denne side tiltænkt produktion i flere profiler for bagfælge i størrelserne 17″ og 18″ og i størrelserne 17″, 18″, 19″ og 21″ til forhjulet.
De fleste størrelser er eller bliver tilgængelige i første halvår 2024, imens dækstørrelserne 120/70×19″ samt 170/60×17″ i følge Pirelli først bliver klar i andet halvår 2024.

Det lyder som en rigtig spændende dæknyhed, og MagaCin vil gøres vores yderste for, at få testet de nye Pirelli Scorpion Trail III hurtigst muligt.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start