MC-Kursus: Nyt om forsikring på kurser
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nyt om forsikring på kurser

Tilbagemelding fra yderligere selskab bekræfter den manglende dækning
Tommy Rønn
04/05-2012 kl. 10:45

Da vi tidligere beskrev problemer omkring manglende forsikringsdækning på nogle kurser, havde vi informationen fra få selskaber. Nu har et af de store forsikringsselskaber også meldt sig blandt dem der kun dækker kurser indeholdende uddannede kørerlærer. Se tidligere artikel her.

Det er mærkeforsikringen for Kawasaki, Honda og Harley-Davidson der også oplyser det samme som andre selskaber. Efter direkte henvendelse har vi modtaget flg. svar.: “Hej Tommy, Som kommentar til indlægget omkring køretekniske kurser, skal jeg henføre til forsikringsbetingelserne under Lloyd´s forsikring. Forsikringen dækker ved øvelseskørsel på afspærret område, når øvelseskørslen foregår under anerkendt instruktion. Definitionen for anerkendt instruktion er lig uddannet kørelærer. De fleste andre forsikringsselskaber kræver i øvrigt, at man som kunde kontakter forsikringsselskabet før deltagelse og deraf modtager selskabets godkendelse.”

En samtale med den kommunikationsansvarlige fra udbyderen MC-Sikkerhed, Søren Vestergård, bekræfter problemet. Søren Vestergård udtaler dog også at der arbejdes på at løse dette problem.

I dette tilfælde er det denne sætning der diskvalificerer flere kurser: Definitionen for anerkendt instruktion er lig uddannet kørelærer.

Nogle selskaber bruger sætningen: Godkendt kørelærer, motororganisation eller tilsvarende sagkyndig. Men da der i danmark ikke findes nogen godkendelsesprocedure for kørekurser, kan forsikringsselskaberne til hver en tid afvise skader på kørekursus uden godkendte kørelærer.

Få altid en kursustilladelse fra forsikringen inden kursusdeltagelse, og få den på skrift. Så er du sikret.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start