Ny verdensrekord: Næsten 1 km på baghjul uden hænder - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny verdensrekord: Næsten 1 km på baghjul uden hænder

Elliot Gröndahl, som nogle måske husker fra motorcykeludstillingen i Lokomotivværkstedet 2017, er officielt noteret for verdens længste no-hands wheelie.
Steffen F. Olesen
18/10-2023 kl. 10:25

For omkring et års tid siden skrev den dengang 32-årige stuntkører Arūnas Gibieža fra Litauen – bedre kendt som Aras Freestyle – sig ind i den tohjulede historiebog, da han ved et Red Bull Showrun afviklet i Litauens hovedstad Vilnius d. 3. september, blev noteret for at køre 580 meter og 81 centimeter på baghjul uden hænder.

Det kan du se en video af her:

Men de som lagde vejen forbi motorcykeludstillingen i Lokomotivværkstedet i København tilbage i februar 2017, og derfor måske har overværet den dengang ret så unge Elliot Gröndahls evner på nakken af en motorcykel, vil måske vide, at den yderst talentfulde KTM-sponsorerede to-hjuls-akrobat ikke er bange for at tage en udfordring op.

Netop det gjorde han da også i forbindelse med førnævnte verdensrekord, hvor Elliot selv forsøgte at tilbagelægge en fornuftig distance på baghjul og uden hænder.
Og det lykkedes faktisk Elliot at køre 623 meter på denne måde, men da Guinness World Records ikke var involveret i dette forsøg, kunne det bedst af alt betegnes som en uofficiel verdensrekord.

Nu er der nyt i sagen!
Da Elliot vidste, at han sagtens kunne slå den siddende rekordholder besluttede han sig for, at han den 28. juli i år skulle gøre det ordentligt.

Så som du kan se i videoen nedenfor, så fandt han sig en strækning af fornuftig længde, og blev målt til at køre ikke mindre end 918 meter på baghjul uden at holde i styret.
Og i videoens slutning er det tydeligt at se, at den unge halvt svenske / halvt danske stuntkører sagtens kunne holde den længere, men var nødt til at sætte forhjulet ned grundet mangel på asfalt.

Og selvom ovenstående klip vel egentlig er bevis nok i sig selv for, at Elliot kan køre rigtig langt på baghjul uden brug af hænder, så kom han først for alvor i mål for ganske nyligt, da ansøgningen om at blive noteret som verdens bedste blev godkendt af Guinness World Records.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start