Er der en racer inspireret Harley-Davidson på vej?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny racer fra Harley-Davidson?

Video fra 2018 samt nyligt lækkede billeder, indikerer ny sportslig model fra Harley-Davidson.
CO
20/10-2019 kl. 18:00

Harley-Davidson er som brand om nogen stærkt forbundet med traditioner, men man må sige, at den amerikanske motorcykelproducent gennem de senere år. har budt på en række overraskelser.

I 2018 kunne du blandt andet læse om et Kæmpe stilskifte ved Harley-Davidson, hvor du også kunne se billeder af spændende kommende nyheder, der velsagtens kan betegnes som utraditionelle for producenten. Og som du kan læse længere nede i artiklen, er der nu kraftige indikationer for en sprit ny racer inspireret model fra producenten.

Harley-Davidson Pan America er et af de nye tiltag fra producenten 

I artiklen der er linket til øverst, blev vi blandt andet præsenteret for den kommende skarpt udseende og specificerede Harley-Davidson Streetfighter – der muligvis bliver navngivet Bareknuckle – og Adventure Touring modellen Pan America. I samme periode frigav Harley-Davidson faktisk også en video under titlen More Roads to Harley-Davidson.

En video med varieret indhold, hvor man udover at fortælle lidt om mærkets historie har specielt fokus på fremtiden.

Detaljer fra 2018 video giver nu god mening

Enkelte detaljer fra videoen giver ved nærmere eftersyn lige pludselig god mening.

Specielt efter en nyligt lækket patentansøgning fra Harley-Davidson.

Prøv at sætte videoen på pause 1 minutter 37 sekunder inde i videoen, og se nærmere på tegningen bag ler-modellen af den kommende Streetfighter.

Bemærk den lille tegning over Streetfighterens bagsæde, og se derefter ler-modellen der arbejdes på 10 sekunder længere henne i videoen, inden du scroller videre ned i teksten. 

Vore skarpe læsere har allerede observeret den Harley-Davidson VR 1000 der befinder sig i forgrunden til venstre, altså lige bag skulptørens ryg… og du bemærkede måske også ler-modellen af Pan America i bagrunden.

Harley-Davidson VR 1000

Harley-Davidson VR 1000 der blev præsenteret i 1994, var den amerikanske producents satsning på deltagelse i den amerikanske AMA Superbike racing serie, og selv om man også producerede et begrænset antal modeller til kørsel på offentlig vej, var disse eksemplarer i bund og grund racere udstyret med  lygter og hvad der ellers kræves. Den sportslige satsning var groft sagt imidlertid for lidt og for sent, og konkurenterne var stukket af rent teknologisk. Harley-Davidson indstillede derfor projekt VR 1000 i 2001.

Ny Model allerede en realitet i ler

Et lille stykke Harley-Davidson historie der kunne være interessant at dykke længere ned i en anden gang, men det der i denne omgang har fanget vores interesse, er ler-modellen der arbejdes på i baggrunden.

“Keramik”-modellen skulptøren arbejder på i videoen fra 2018, er tydeligvis inspireret af netop Harley-Davidson VR 1000, og så er det jo ganske glimrende at have originalen stående ved siden af for reference.

Harley-Davidson VR 1000 danner tilsyneladende folæg for en ny model

Patentansøgning for halvkåbe

Det interessante i denne sammenhæng, er at Harley-Davidson for nylig har udtaget patent på en halvkåbe, der tydeligvis er inspireret af VR 1000. Billeder fra patentansøgningen er for nylig lækket og ligger frit tilgængelige på internettet.

Billede fra Harley-Davidson's patentansøgning

Du husker naturligvis den første sekvens i videoen vi henviste til, hvor den lille tegning (øverst til venstre i billedet) tydeligvis er en Streetfighter udstyret med clip-on'er og en mere eller mindre retro-inspireret sportslig halvkåbe. Billedet findes i højere opløsning i billedgalleriet over artiklen.

Det er vores overbevisning at Harley-Davidson har en endnu en nyhed i ærmet i form af en sportsligt inspireret model, og vi gætter frejdigt på at der kommer til at indgå et VR i modelbetegnelsen.

Vi gætter på, at en mere sportsligt orienteret version af Streetfighteren udstyres med fuld LED lygteføring, tidssvarende elektronikpakke med alskens assistent systemer som eksempelvis corner-ABS, traction control og forskellige køremodes. Derudover skulle man nok kunne finde plads i kåben til moderne instrumentering i form af et stort digitalt display, hvor det burde være en smal sag at implementere Harley-Davidson's infotainment system.

Det giver ret god mening at have flere modeller baseret på samme platform i modelprogrammet. Vi krydser fingre for at spekulationerne holder vand, og at vi i nær fremtid præsenteres for en ny særdeles sportsligt inspireret Harley-Davidson.

En model vi gerne ser Harley-Davidson overraske os med ved den nært forestående mc-messe EICMA i Milano – Italien.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start