Ny Yamaha R1 2015 runder 230 hk under udviklingen
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny R1 runder 230 hk under udviklingen

Yamahas superbike prototype viser voldsomt potentiale
Tommy Rønn
09/09-2014 kl. 13:15

Under de første indkøringer og tests af den kommende Yamaha R1 superbike, kørte motoren med en ydelse skruet op til 230 ifølge kilder fra Yamaha. Det siges dog at den version de vil sende på markederne i 2015 vil blive stækket til 200 hk.

200 hk betyder at Yamaha R1 vil blande sig i den absolutte top, som den så vil dele med BMW S1000RR. De andre superbikes kan så bare se til mens Yamaha og BMW forsvinder ud i horisonten. Desværre har vi før set astronomiske opgivelser på japanske motorcykler, der ydede langt mindre end opgivet. Vi håber Yamaha laver om på denne uheldige tradition.

Alt på nyheden lyder rigtig. Stellet er en kombination af den nyværende topmaskine i supersport-klassen, nemlig R6, og Yamahas GP racer YZR-M1. Elektronikken er fuldendt med race ABS og moderne traction-control. Også launch-control og semi-aktiv affjedring vil blive en del af nyheden.

Til dem der aldrig får nok vil Yamaha også lave en SP version, med aluminium-tank, Marchesini fælge og fuld Öhlins affjedring samt fuld kulfiber kåbe.

Jo Yamaha træder for alvor ind i de velvoksne raceres rækker i 2015. Og mon ikke hjemmetunerne genfinder de stækkede 30 hk i Yamaha motoren?

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start