Ny naked bike med masser af moment fra Zero
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny naked bike med masser af moment

Højteknologi til de gadget-glade i ny SR/F fra Zero Motorcycles
Mathias B. Høj
26/02-2019 kl. 11:28

Zero Motorcycles havde teaset at der snart ville ske noget, og i Amsterdam blev det endelig afsløret: en helt ny naked bike, som designmæssigt ligger mere i tråd med de naked bikes som allerede findes på markedet. SR/F hedder den. Den Californiske MC-producent håber på den måde at kunne appellere mere bredt, så også mere konservative naked bike-ejere kunne blive fristet.

Og selvom cyklen er ny, er der alligevel genkendelige elementer: rørgitterstel, kurvet “tank”, minimal forlygte og generelt proportioner som det kendes fra konkurrenterne med forbrændingsmotor. 

Teknikken byder på omkring 110 hk, hvilket ikke umiddelbart lyder så imponerende. Mere interessant er momentet, som ligger i nærheden af 190 Nm – og er tilgængeligt uden at skulle skifte gear. Drivværket er Zeros egen ZF75-10 motor og ZF14.4 Litium-ion batteri. Rækkevidden opgives til ca. 320 km, hvis man tilkøber Zeros Power Tank, som kan fås fra efteråret.

Til at assistere med at kontrollere cyklen, er Zeros eget kontrolsystem Cypher III, sammen med Bosch's Motorcycle Stability Control (MSC). Det giver ABS og hvad Zero kalder Cornering Brake Control. Traction control og køreprogrammerne Street, Sport, Eco og Rain er også inkluderet, samt op til ti programmerbare custom programmer, hvis man gerne selv vil pille.

Hører man til typen, som gerne vil beskæftige sig med motorcykler om aftenen fra sofaen også (når man har læst alle artiklerne på MagaCin, forstås), giver Cypher III kontrolsystemet mulighed for at pille videre, via den tilhørende app. Status, opladning, deling af data for kørte ture, system opdateringer og opgraderinger, nøjagtig placering af MC'en er nogle af de funktioner app'en giver.

SR/F vejer 226 kg og kan oplades til 95% på kun én time. Den kan bl.a. anvende det bredt tilgængelige Type 2 stik, som de fleste elbiler og plug-in hybridbiler også bruger.

Det er endnu uklart om den nye SR/F kommer til Danmark og hvad prisen i så fald bliver. MagaCin følger op på sagen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start