Rygterne om en ny CBR 600 RR-R fra Honda tiltager
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny Honda CBR 600 RR-R?

Rygterne om en ny Supersport fra Honda tiltager
Steffen Olesen
06/05-2020 kl. 05:00

Foreløbig er det kun rygter, men vi er vist alle enige om, at det kunne være rigtig fedt at se en frisk ny Supersports model fra Honda.

Rygterne om en kommende Honda CBR 600RR-R – hvor vi genkender de mange R'er fra storebror Honda CBR 1000RR-R – er tiltaget i den seneste tid.

Visse asiatiske medier mener endda at vide, at en ny skarp lillesøster til den forrygende Honda CBR 1000RR-R vi så præsenteret sidste år, faktisk allerede skulle have været lanceret.

Der er tilsyneladende udbredt enighed om, at en officiel præsentation skulle have fundet sted tidligere på året i forbindelse med afviklingen af et MotoGP event, men som du ved, er stort set alle arrangementer indenfor racing på både to og fire hjul midlertidigt indstillet eller helt aflyst.

Derfor spekuleres der på rygtebørsen i, at en ny Honda CBR 600RR-R først vil se dagens lys til efteråret, og derfor meget tænkeligt præsenteres som en 2021 model. HVIS der i det hele taget er noget om snakken.

Vi er alle sammen bekendt med den store fremgang i segmenterne for cruisere, retroinspirerede motorcykler, naked bikes og Adventure cykler, og mange har betragtet de mest sportslige motorcykler i mellemklassen som en uddøende art.

Men husk nu på, at det åbenbart ikke har skræmt store producenter som Yamaha og Kawasaki, der begge har yderst potente Supersports modeller på programmet.

Læs eventuelt MagaCin's test af Yamaha R6 her, og følg op med at læse testen af seneste generation Kawasaki Ninja ZX-6R.

To potente Supersports modeller der tydeligvis er inspireret af deres større søskende, og hvorfor skulle Honda egentlig ikke følge filosofien, med en mindre og billigere seriøst sportslig model på programmet, der både teknisk og visuelt fremstår som et fuldgyldigt familiemedlem.

Vi kan konstatere, at Honda CBR 1000 med de mange R'er i efternavnet fik voldsom opmærksomhed, da vi her på siden bragte videoen, hvor modellen fyres af på ovalbane, og speedometeret ramte 299 km/t i 4. gear.

Honda har nu en Superbike der mænger sig med toppen af poppen, så det ville give god mening, hvis producenten langt om længe fulgte op på patentansøgningen der blev arkiveret i 2018.

Artiklen fortsættes under billedet

Tidligt idegrundlag for en ny CBR 600RR-R?

Vi skal endnu en gang understrege, at vandrehistorierne om en ny Honda CBR 600RR-R på ingen måde er officielt bekræftet, og der er slet ingen garanti for, at den gamle patentansøgning veksles til virkelighed. Og mon ikke udstødningen under sædet i givet fald ville blive droppet til fordel for en lavt monteret 4 i 1'er?

Vi kan dog konstatere, at Honda i den senere tid har haft ualmindeligt travlt med at indsende patentansøgninger i vildskab. I går kunne du også læse her på MagaCin, at Honda har ansøgt om patent for en terrængående model med firecylindret motor.

Visse af Honda's patentansøgninger ser vi faktisk blive til virkelighed relativt hurtigt, som eksempelvis aerodynamiske winglets for øget downforce.

Indskudt bemærkning. Honda har også indsendt patentansøgning for specielle variable / justerbare winglets… og meget andet.

Et eksempel som den specielle aerodynamiske bagende med tilhørende integreret taske er måske mere tvivlsomt, og det besynderlige teleskop-støtteben kan vi slet ikke forestille os bliver reel virkelighed.

Men det er langt fra alle patentansøgninger, samt anmodninger om varemærkebeskyttelse, der lækkes til offentligheden, så der ER måske en ny Honda CBR 600RR-R undervejs?

Det kan kun tiden vise, men rygterne er vedholdende og tiltagende, og tanken om en ny Supersports model fra Honda som ligner den skrappe Honda CBR 1000 RR-R luner her på redaktionen.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start