Ny hastighedsrekord med passager - MagaCin
FacebookYoutubeTwitterInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny hastighedsrekord med passager

"Step Momma's Chariot" og Kawasaki ZX-14R er nu officielt noteret for over 300 km/t med passager, og vi kunne ikke dy os for, at kaste et blik på andre mc-relaterede Guinness World Records.
CO
09/09-2023 kl. 12:30

Det må absolut være en herlig oplevelse, at blive noteret for en ny Guinness World Record.
Det kan både Allen Millyard og Henry Cole sikkert bekræfte, for de to nyslåede rekordholdere så diplomatisk sagt ikke specielt nedtrykte ud, da Allen Millyard for nylig besøgte Henry Cole, og medbragte deres Guinness World Record certifikat for Fastest speed on a tandem motorcycle.

De to englænderes rekord på 183,5 mph (295,31 km/t) – som blev målt på Elvington Airfield i England – er altså af nyere dato, men rekorder står imidlertid nogle gange for fald hurtigere end forventet.
Og uagtet Allen Millyard som du kan læse i artiklen herover er sikker på, at hans Viper V10 med en anden gearing sagtens kan nå 200mph med passager, så er et andet par nu kommet de to engelske berømtheder i forkøbet.

Ny rekord på 186,582 mph
En ny rekord for hurtigste motorcykel med passager er nemlig blevet sat af Step Momma’s Chariot teamet med Jim McDunnah i førersædet og Erika Marino som passager, hvor parret på en optimeret Kawasaki ZX-14R blev noteret for en hastighed på 186,582 mph eller 300,27 km/t.
Motorcyklen med #421 er derudover 1/9 noteret for 203,198 mph næsten nederst på side 5 i Loring Timing Association 2023 Maine Event Run Log.
Den nye rekord kom i hus ved Loring Timing Association arrangementet 2023 Harvest Event, der blev afviklet 30. August til 1. September på lukket bane i Limestone, som ligger langt mod nord i den amerikanske stat Maine tæt på grænsen til Canada.

Allen Millyard og Henry Cole’s rekord er altså faldet, og Millyards hjemmebyggede Viper V10 slået tilbage på andenpladsen i denne måske lidt særprægede disciplin.
Vi forestiller os, at Allen Millyard snarest muligt tager udfordringen op, og får ændret gearingen på sin Viper V10, så endnu et rekordforsøg kan gennemføres.
Det er med lidt fodarbejde lykkedes os at opspore nedenstående video med Step Momma’s Chariot.

Besynderlige motorcykelrelaterede Guinness World Records
Drister man sig til at overveje, om ovennævnte rekord er lidt ligegyldig, overflødig eller måske endda bizar, så kunne man eventuelt for sammenligningens skyld tage et kig på, hvilke andre rekorder motorcyklerne er noteret for i Guinness World Records.
Vi har for sjov indtastet “motorcycle” i søgefeltet på Guinness World Records, og får dette resultat.

Inflation i rekorder?
Søgeresultatet giver måske de mest uimponerede af os en opfattelse af, at der efterhånden med ufattelige mange kategorier er gået voldsom inflation i rekorder, og at man efterhånden potentielt kan blive “verdensmester” i hvad som helst.
Indtrykket forstærkes måske endda, når man blandt meget andet på Guinness World Records kan læse om verdens længste motorcykel, som er 26.29 meter lang, se videoen med verdens mindste motorcykel, der vejer 1,1 kg og har en tophastighed på 2 km/t, rynke bryn i overraskelse når man erfarer, at antallet af flest personer på en enkelt motorcykel er 58, se verdens højeste kørbare motorcykel der rager 5,1 meter i vejret, læse at verdens største modelsamling består af 1258 modelmotorcykler, se det største “billede” af en motorcykel formet af mennesker fotograferet fra oven, lære mere om rekorden både for fastest electric monowheel motorcycle og fastest monowheel motorcycle og nærmest uendeligt meget mere.
Uagtet det tilsyneladende efterhånden er muligt at blive noteret som rekordindehaver for snart sagt hvad som helst (med en følgende devaluering af rekorderne?), så er det ikke desto mindre i mange tilfælde ret underholdende.

Og med det in mente, så bliver også lidt underholdende at følge, om Allen Millyard kan vippe de nye rekordholdere af pinden, og igen sikre sig rekorden.
Om ikke andet, så må man i det mindste lette på hatten i respekt for den ferme englænders hjemmebyggede Viper V10.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start