Disse MC-produkter bliver ramt af ny EU-USA handelskrig
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny handelskrig rammer motorcyklister

Så er den gal igen. Se hvilke produkter som bliver ramt denne gang
Mathias B. Høj
24/04-2019 kl. 08:51

Knap har støvet lagt sig fra den sidste handelskrig mellem USA og EU, før en ny truer med at drille motorcyklisterne endnu engang. Tidligere har HD og Indian, der som amerikanske MC-producenter så ud til blive særlig ramt af tariffer, formået at holde priserne på det “kendte” leje for i danske forbrugere. Ikke mindst ved at flytte produktion ud af USA; meget modsat Donald Trumps intention med at starte handelskrigen.

Nu ser det ud til at producenter af reservedele og customudstyr til eftermontering på motorcykler bliver ramt. Direkte kopieret fra den meget lange liste over mulige nye tariffer på amerikanske produkter, falder de følgende inden for den motorcykelrelaterede kategori:

87141010 – brakes and parts thereof, of motorcycles “incl. mopeds”.

87141020 – gear boxes and parts thereof, of motorcycles “incl. mopeds”.

87141030 – road wheels and parts and accessories thereof, of motorcycles “incl. mopeds”.

87141040 – silencers “mufflers” and exhaust pipes, and their parts, of motorcycles “incl. mopeds”.

87141050 – clutches and parts thereof, of motorcycles “incl. mopeds”.

87141090 – parts and accessories of motorcycles, incl. mopeds, n.e.s. (excl. brakes, gear boxes, road wheels, silencers, exhaust pipes, clutches, and their parts).

Reservedele, dele til eftermontering og customudstyr er dermed særlig i sigtekornet i denne omgang. Så drømmer du om en Screaming Eagle udstødning, kan det godt være du skulle se at få lagt ordren ind. 

Tarifferne er ikke vedtaget endnu, men listen viser de produkter, som meget nemt kan blive ramt af tariffer, som kan være helt op til 100%. Listen spænder vidt og omhandler som eksempel også juice, kosttilskud, kontorstole til gamere og mange andre produkter.

Er det en ny handelskrig?

Både og. I denne omgang drejer uenighederne sig om støtte til flyindustrien. Verdenshandelsorganisationen WTO afgjorde i slutningen af Marts, at USA har støttet flyproducenten Boeing i modstrid med WTO-reglerne. I sådanne tilfælde kan den skadeslidte, i dette tilfælde EU, som kompensation lægge tariffer på amerikanske varer, for at opveje tabet på egen produktion. I denne henseende er det den europæiske flyproducent Airbus, der som følge af amerikansk statsstøtte til konkurrenten Boeing, kan have stået dårligere i konkurrencen.

Kilde: FEMA.

Del med en ven

0 personer snakker om “Ny handelskrig rammer motorcyklister

  1. Artiklen fremtræder som om, at det er Trump, der har lagt afgifter på. Men afgifter på import til Danmark er altså noget, som EU opkræver.

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start