Ny forhandler: Honda og Kawasaki indtager Vendsyssel - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Ny forhandler: Honda og Kawasaki indtager Vendsyssel

Ny Honda og Kawasaki forhandler slår dørene op i dag
Steffen F. Olesen
01/04-2021 kl. 07:00

Mange virksomheder har lidt under pandemien, men som vi flere gange har fortalt her på MagaCin, så går det alligevel overraskende godt i motorcykelbranchen.

Men det er ikke kun i Danmark, at grafen ser ud som ovenstående: faktisk ser salget af motorcykler rigtig god ud i hele Europa, og på de fem største europæiske markeder, som omfatter Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien og UK, blev der sidste år indregistreret ikke mindre end 883.102 motorcykler i 2020.

De danske motorcyklister er rigtig gode til at støtte deres lokale motorcykelforhandler, og noget tyder på, at midler som ellers plejer at gå til rejser o. lign. i stor stil går til hobby og livsstil.
Netop det har gjort, at de danske forhandlere har holdt sig oven vande, men faktisk også at flere meldte udsolgt i dele af 2020-modelprogrammet.

Nye forhandlere i vort lille land
Den store interesse for motorcyklisme gennem en svær tid har gjort, at flere har turde tage springet ud i kunsten at handle med motorcykler og udstyr, og senest er nogle gæve gutter i Nordjylland gået i krig med sådan et projekt.

Forretningen som officielt åbner i dag d. 1 April, fik samtidig med undertegnedes besøg i går monteret et spritnyt skilt på facaden.
Se galleriet over artiklen.

Skilte klargøres til åbningen

Nogle kan måske undre sig over, at virksomhedens navn – Autoteknika – ikke ligefrem skriger ‘MOTORCYKEL!‘, men det er der en ganske fornuftig forklaring på.
Salg af motorcykler er nemlig blot det seneste tiltag under virksomhedens nye tag.

Baggrundshistorie
Når du træder ind i forretningen vil du blive mødt af et helt hold forskellige ansigter med forskellig baggrund, men lad os skille bukke fra får, og fokusere på de fire personer som jeg delte en kop kaffe med under besøget.

Henrik Leth, som tidligere har beskæftiget sig som konsulent og områder inden for ledertræning, er én af indehaverne i Autoteknika.
Henrik er med egne ord en bilnørd, som har kørt motorcykel i omkring 40 år.

Ved siden af Henrik finder vi Morten Schneider Jensen – som også kommer fra bilbranchen, men har kørt motorcykel siden 2007 – og Carsten Østergaard – endnu en bilentusiast, som fra en alder af 25 og flere år frem sad bag flere Idémøbler butikker og senere solgte dem – har også ladet sig skrive indehaver på CV’et.

Slutteligt hilste vi på Christian Fisker, som har været i MC-branchen siden 2006, og med sin nye stilling hos Autoteknika vil være at finde i salgsafdelingen for motorcykler.

SL Leasing & Lundgaard Autoteknik + Honda & Kawasaki = Autoteknika
Som du nok kan forstå har vi primært at gøre med folk fra bilbranchen, som alle kan se det fede i motorcykler, og har besluttet, at der måtte være plads til en autoriseret forhandler i på Læsøvej 9 i Hjørring.
Og da man på adressen også finder leasing af biler og Bosch værksted, bliver det altså noget af en udstilling, hvor et fuldt program fra både Honda og Kawasaki er omringet af Ferrari, Porsche og mange andre luksuriøse mærker.

Morten S. Jensen siger i en indskudt bemærkning, at han mener at virksomheden kan gøre brug af den store viden inden for Bosch systemerne, da der jo i dag sidder rigtig mange Bosch komponenter på nye motorcykler.


MagaCin til Bosch event i Boxberg i 2017Udover at sælge nye motorcykler fra de to japanske producenter, bliver der i hjørnet af det store værksted opstillet mindst to lifte, da man selvfølgelig også er autoriseret Honda/Kawasaki værksted.
Men da Corona’en har sænket tempoet hos en del fragtmænd, venter man stadig på levering, og indtil da har praktikant-liften reserveret en plads på værkstedet så de store stygge biler ikke snupper den.

Praktikant-liften har optaget pladsen

Nye lokaler
Når man slår pjalterne sammen kan der opstå behov for større lokaler, og det var også tilfældet hos Autoteknika, som har slået sig ned i en tidligere maskinforretning, og over de seneste måneder har man været i gang med den helt store pensel.
Forretningen får simpelthen den helt store tur fra gulv til loft, så maskinerne kommer til sin ret i den ca. 1.500 m2 store afdeling hvor motorcyklerne indgår, men der går lidt tid inden man er helt på plads.

Selvom folkene bag har valgt at åbne butikken til påske, bliver det ikke med hverken konfetti, balloner eller lagkage. Både fordi man er begrænset af forsamlingsrestriktioner, men også fordi der stadig mangler noget inventar – det hele er dog på vej, og forventes leveret snart.

Flere motorcykler og udstyr
De fleste modeller fra både Honda og Kawasaki er allerede landet i butikken, men der mangler stadig et par stykker som sidder fast på et fragtskib ude i verden.
Den danske Kawasaki importør fortæller dog, at der ikke skulle gå ret meget mere end ti dage før der kommer flere af de grønne maskiner, og vi ved, at der også er en Honda-sending på vej, som blandt andet indeholder den nye Rebel.

De fleste modeller er klar til åbningen

Lige midt imellem Honda og Kawasaki, bliver der inden længe opstillet en udstyrsafdeling med grej fra MotoStore.
Her vil man kunne finde et udvalg af beklædning fra top til bund, men man forventer ikke at fylde lokalet med dynger af hjelme og jakker. Til gengæld kommer Autoteknika til at fungere som en slags ‘click and collect’ for produkterne fra MotoStore, hvor man kan få kyndig vejledning, aflægge bestilling og senere afhente sit udstyr.

Den første sending fra MotoStore er også landet

Det var godt nyt for nordjyske motorcyklister
Det gælder naturligvis for alle landets motorcykelinteresserede, at det er fedt når der åbner en ny forretning, men særligt de nordjyske MC-tosser kan glæde sig over, at der kommer endnu en blomst i branchen nordenfjords.

Den danske Kawasaki importør fortæller i en telefonisk samtale, at man glæder sig utrolig meget over endnu mere vækst i den danske MC-branche, og at man er super spændt på samarbejdet fremadrettet.
Og vi ved, at holdningen deles af Honda importøren – begge er mildt sagt begejstrede over tanken om en forretning i Nordjylland.

Er du nysgerrig på den nye butik i Hjørring som slår dørene op i dag d. 1. April kl. 10-14 står folkene klar til at sige ‘goddaw’.
Men husk nu, at man stadig er underlagt restriktioner og derfor ikke kan byde alt for mange velkommen på samme tid.
Men bare rolig… Vi fik under besøget i går et indtryk af, at man – når det kan lade sig gøre – vil byde velkommen på en mere “biker-venlig” måde.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start