Motorcykel sæsonstart - Pas på jer selv i trafikken
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

NU starter sæsonen

Torsdag er årets store start på 2014 sæsonen
Webmaster
26/03-2014 kl. 09:45

I morgen torsdag er årets store start på 2014 MC sæsonen. Bakken åbner, vejrudsigten lover sommerlignende temperaturer lige så langt vejrudsigten rækker, og april er traditionelt måneden hvor foråret for alvor får fat i Danmark. Men pas på derude.

Traditionen tro er Bakkeåbningen det officielle startskud til den nye sæson for mange. Som altid falder åbningen den sidste torsdag i marts. Det betyder at 5.000-7.000 motorcykler stiller klar på Nørrebrogade i KBH i morgen kl. 19.00 til paradetur til bakkeåbningen. Derefter er de alle klar til den friske sæson.

Foråret er farligste tid i trafikken for motorcyklerne. Billisterne skal igen vænnes til de tohjulede på vejene, og motorcyklisterne er rustne efter en lang vinter uden øvelse. Derfor er det i foråret vigtig at være ekstra påpasselig og forsigtig i trafikken.

De seneste 5 år har antal uheld med motorcykler indblandet, været støt faldende. Det går altså den rigtige vej. Men det kan blive bedre, da et uheld er et for mange. Ifølge Haverikommisionen kan uheld med motorcykler impliceret groft inddeles i 3 lige store grupper.

Gruppe 1: Motorcykler overses af medtrafikanter der ikke overholder deres vigepligt.

Gruppe 2: Motorcyklister kører over evne eller overser farer.

Gruppe 3: Motorcyklister kører for hurtig, eller påvirket.

Vi motorcyklister er altså selv skyld i 2/3 af vores uheld, og få tiltag vil kunne minimere risiko for uheld betragteligt. Specielt i fårårets rustne start.

* Sænk farten

* Hold afstand

* Kør ikke påvirket

* Dygtiggør dig

* Vær opmærksom på medtrafikanternes adfærd

Vi håber alle motorcyklister får en god og sikker 2014 sæson. Vi ses på Bakken i morgen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start