Motorcykelkørekort: Så let er det at blive motorcykelist
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Nu starter de nye motorcykelister

Motorcykelkørekort er langt lettere end du tror
Tommy Rønn
29/03-2011 kl. 10:45

Det er højsæson for køreskolerne. De kommende motorcykelister skal sluses igennem systemet, og det gøres let for flertallet.

Priserne svinger, men opgaven er den samme. At få afleveret et kørekort til eleven. Der er dog køreskoler der gør noget ekstra for at eleven kan køre tohjuler efter endt skolegang, og ikke bare sender eleven igennem systemet lettest mulig. Denne ekstra operation koster naturligvis.

Den samlede pris på motorcykelkørekort svinger fra ca. 6.500 kr. til 12.500 kr.

Den tid der skal bruges på MC kørekort erhvervelse svinger også. De største køreskoler kan sluse eleverne igennem på ca. 1 måned, mens de mindre oftest kræver mere tid. Det skyldes de obligatoriske timer. Store køreskoler med daglig teori får naturligvis hurtigere eleverene igennem systemet.
Teori: min. 26 timer

Kørsel: min. 22 Timer

Det er lettere end du tror at få adgang til verdens skønneste oplevelser.

Her er reglerne anno 2011:

Motorcykelkørekort (kategori A):

Motorcykelkørekort skal deles op i henholdsvis lille motorcykel og stor motorcykel.

Med kørekort til lille motorcykel kan du føre:
· En tohjulet motorcykel uden sidevogn med et forhold mellem motoreffekt og egenvægt med tillæg af vand, olie og brændstof på højst 0,16 kW/kg. Motorcyklen må ligeledes højst have en motoreffekt på 25 kW.
· En tohjulet motorcykel med sidevogn med et forhold mellem motoreffekt og egenvægt med tillæg af vand, olie og brændstof på højst 0,16 kW/kg.
· Trehjulet motorcykel.
· Stor knallert.

Med kørekort til stor motorcykel kan du føre:
· Det ovenstående under lille motorcykel.
· Tohjulet motorcykel uden sidevogn med et forhold mellem motoreffekt og egenvægt med tillæg af vand, olie og brændstof på over 0,16 kW/kg eller med en motoreffekt på over 25 kW.
· Tohjulet motorcykel med sidevogn med et forhold mellem motoreffekt og egenvægt med tillæg af vand, olie og brændstof på over 0,16 kW/kg.

Erhvervelse af motorcykelkørekort (kat. A):
Alderskrav:
· Man skal være fyldt 18 år for at kunne erhverve kørekort til lille motorcykel.
· To års erfaring med kørekort til lille motorcykel for at kunne erhverve kørekort til stor motorcykel eller man er fyldt 21 år.

Teoriprøve og køreprøve til motorcykelkørekort:
· Mindst 26 timer i teorilokale.
· Mindst 22 timer i praktisk køreundervisning.

Del med en ven

0 personer snakker om “Nu starter de nye motorcykelister

  1. Rønn!…din gadedreng…rendte efter pigerne i skoletiden…og som følge deraf staver du nu som en bærket arm. Det hedder MOTORCYKLISTER !!!

  2. Hej Larsmartin. Når nu vi skal prikke til nogen….. Skulle du så ikke lige checke hvordan du selv stavede "brækket"…… bare et venligt prik..

Skriv et svar

Giver børn en ny start