Norton Motorcycles under administration - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Norton Motorcycles under administration

CO
30/01-2020 kl. 12:00

Den historiske engelske motorcykelproducent Norton Motorcycles er sat under administration.

Det fremgår af engelske medier, som fortæller, at situationen er udløst af en gæld på £ 300.000 til det engelske skattevæsen.

Dermed risikerer omkring 100 ansatte på virksomhedens Castle Donington fabrik at miste jobbet.

Følgende citat fra Lee Causer, BDO business restructuring partner er sakset fra engelske medier:

“As joint administrators, we are taking all necessary steps to ensure that customers, staff and suppliers are supported through the administration process. 

“Our job is to determine and execute the most appropriate strategy as swiftly as possible to protect creditors’ interests, bearing in mind the need to minimise distress for all parties.”

“We are currently assessing the position of each of the companies in order to conclude upon the options available to them and the most appropriate way forward.”

Den navnkundige engelske motorcykelproducent har en mere end hundredårig historie, med højdepunkter som det ikoniske Featherbed stel på CV'et, og enhver senior-motorcykelentusiast med respekt for sig selv genkender modelnavne som Norton Manx, Commando og Dominator.

Norton har også optrådt på film i eksempelvis James Bond filmen Spectre, og i filmen The Motorcycle Diaries der handler om den revolutionære frihedskæmper Che Guevara.

I nyere tid har vi danske motorcyklister haft mulighed for på egen hånd at stifte bekendtskab med den smukke Norton Commando 961 på Motorcykeludstillingen i Lokomotivværkstedet i 2018, hvor den moderne klassiker blev hastet gennem produktionen, for at vi danskere kunne få lov til at se og røre ved modellen… og såmænd også købe den ved den danske importør.

Blandt de allermest spændende motorcykelnyheder i de senere år, så vi først den fine Norton Superlight præsenteret i 2018. Efterfølgende så vi sidst i 2019 den optimerede superskarpe Norton Superlight SS med kulfiberstel og kompressorbestykket motor, der angiveligt leverede 170 hestekræfter til en beskeden kampvægt på blot 153 kg.

Norton Motorcycles' turbulente økonomi har i nogle år været genstand for mediernes opmærksomhed, hvor først en aftale med Japan til en værdi af £ 20 mio., og senest en økonomisk redningsplanke til en værdi af en million engelske pund – som kort efter oprettelsen afblæste virksomhedens crowdfunding kampagne – så ud til at sikre virksomhedens overlevelse.

Men nu er fremtidsudsigterne altså lidt mere dystre.

Vi krydser fingre for at administratorerne får styr på økonomien så det ikoniske mærkes overlevelse sikres, og håber inderligt på at verden beriges med den underskønne Norton Superlight SS.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start