Turn point navigation
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Navigation lige ved hånden

Lab Brothers LCC crowfunding projekt
CO
31/03-2017 kl. 06:00

Når man begiver sig ud på motorcyklen, er det herligt at opsøge nye ukendte alternative ruter.

En afstikker fra kendte veje, kan byde på fede oplevelser med overraskende fine snoede veje i naturskønne områder,

Mange har købt navigationsanlæg til eftermontering på motorcyklen, hvor man selv kan planlægge ruter, plotte andres uploadede ruter ind, vælge mellem forskellige rutetyper og meget mere.

Andre bruger en app på mobiltetefonen, hvor mobilen monteres i en særskilt indkøbt holder, og stadigt flere motorcykelproducenter tilbyder eftrehånden også originalt monteret navigationsudstyr.

Et amerikansk crowdfunding projekt forsøger sig nu med en forenklet løsning, hvor en mindre indretning på førerens handske angiver hvornår der skal drejes.

For den amerikanske motorcyklist Steven Friedlander er det ikke optimalt at holde øje med en lille skærm, og han har derfor sammen med gruppen Lab Brothers LCC stablet et crowdfunding projekt på benene.

Friedlander's “Turn Point Smart Glove” system består af et par motorcykelhandsker, hvor der på håndryggen af den ene handske er en lille lomme til en Bluetooth enhed.

Bluetooth enheden parres med mobiltelefonen, og henter via en tilhørende app oplysninger fra mobilens navigation.

Enheden kan foreløbig kun parres med IOS mobiltelefoner, men en version til android er allerede i støbeskeen.

Konceptet går ud på at enhedens LED lyser op og indikerer afstand til sving, og om der skal svinges til højre eller venstre.

Derudover kan føreren ved at klemme spidsen af pege-tommelfinger sammen se hvor langt der er til næste sving, og Lab Brothers LCC udforsker muligheder for yderligere funktioner tilknyttet resten af håndens fingerspidser.

Batteriets levetid mellem opladninger skulle efter sigende være 8 timer.

Steven rejser i øjeblikket via crowdfunding midler til TurnPoint systemet på “Kickstarter”, og et par handsker koster i denne indledende fase U$ 149,- 

Om alt går vel leveres forudbestilte handsker om et lille års tid, og Lab Brothers LCC regner med at listeprisen på det tidspunkt vil være U$ 249,-

En anderledes ide end traditionel navigation med en lille tv-skærm, og det bliver spændende at se hvilken chance TurnPoint har mod de nuværende navigations systemer til eftermontering.

Eller måske allermest interessant om de HUD (Heads-up-display) systemer flere hjelmproducenter i øjeblikket arbejder på, kommer til at feje enhver konkurrent af banen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start