Predictive Emergency Braking System på motorcykler
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Næste generation af sikkerhed

Predictive Emergency Braking System på motorcykler
Webmaster
26/02-2014 kl. 08:00

Det bliver mere og mere udbredt på bilerne med Predictive Emergency Braking System. Det betyder bilen, med laser og kamera, spotter forhindringer i kørselsretningen. Det betyder at moderne biler selv bremser hvis en fodgænger kommer ud foran bilen, eller hvis de forankørende standser. Altså en automatisk sikkerhedsbremse.

Dette system er nu udviklet til motorcykler. Stadig kun på udviklings-stadiet, men erfaringen fortæller at når noget sådan udvikles kommer det senere på produktionsmaskinerne.

Predictive Emergency Braking System til motorcykler spotter også forhindringer. Giver efterfølgende føreren besked via vibrationer i styret. Reagerer føreren ikke, påbegyndes let bremse. Reagerer føreren stadig ikke, lukker systemet selv helt for gas, og bremser maksimalt.

Chak Motor, et russisk udviklingsselskab, har bygget systemet på en kraftig ombygget Honda CBR 1000RR Fireblade. De kalder modellen Molot. Ifølge udvikleren Igor Chak, er Honda Fireblade perfekt til test af systemet, da det indbyggede ABS-system går at nødbremsningerne ikke ender med en glidetur på asfalten.

Spændende nytænkning til motorcykler.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start