Motocompacto - sammenklappelig scooter - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Motocompacto – sammenklappelig scooter

Honda søger patent på navnet Motocompacto, måske for at genoplive transportabelt koncept fra 80’erne
Mikkel Sølvkjær
09/08-2020 kl. 05:00

Selvom den næppe vinder nogen skønhedskonkurrence, er det måske noget i den her stil du står og mangler på campingpladsen, når der ikke er flere sodavand tilbage i køleren – en let og transportvenlig scooter som kan ligge på bagsædet af bilen når den ikke bruges.

Alt er sammenfoldeligt, så scooteren kan komme med på langfart

Honda har netop søgt rettighederne til navnet Motocompacto, altså noget meget kompakt med motor på, og selvom vi ikke kender tidshorisonten på projektet med sikkerhed, så er der fulgt nogle interessante detaljer med.

Den lille gizmo skal drives af en 500w elmotor, hvilket sender den mod en svimlende topfart på hele 24km/t.
Det vil tage omkring to timer at lade kufferten helt op, og der skal trilles omkring 64 km rundt i landskabet, før batteriet er helt afladet.

Instrumenteringen består af din egen smartphone

Hvis det kompakte design ringer en klokke om noget lignende, så er det ikke helt forkert, for tilbage i 1981 lancerede de røde japanere et tilsvarende koncept med en 2,5 hestes totaktmotor på 49cc ved navn Motocompo.

På trods af meget få år på markedet lykkedes det at sælge 50.000 eksemplarer af Motocompo, og siden har motorcyklen fået kultstatus blandt samlere og entusiaster.

Nytænkende i 1981, men dengang var den heller ikke køn

Gennem senere tid kan vi se, at modellen som er vist på billedet ovenfor, stadig er vældig populær, og fra tid til anden dukker op i købsannoncer på nettet.
Skulle du have lyst til at eje en Honda Motocompo, så er der faktisk én til salg på 123mc.dk.

Spekulationerne omkring Honda’s patentansøgning går på om den lille Motocompacto skal være en selvstændig model, eller om den bliver integreret i noget større på fire hjul, hvor den kan klikkes af og køres rundt i lokalområdet – måske som en del af en eldrevet autocamper?

Det må tiden vise, og til en start må vi nøjes med, at underholde os med billederne af det skøre påfund, hvor katten fra Alice i eventyrland tilsyneladende kigger ud af sidekåben.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start