Ducati Monster 797 2017, lige til at gå til
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Monster venlig Ducati

Ducati Monster 797 2017, lige til at gå til
Klaes Asaa
15/01-2017 kl. 12:41

Ducati’s begynder Monster kunne den kaldes, det er den mindste af  ”Monstrene” i Ducati familien. Nok er Ducati kendt for vildbasse modeller af varmt blod med vilde super racere og kraftfulde naked bikes, men alle mærke har brug for mindre vilde cykler, det er her Monster 797 kommer ind i billedet. 

Bygget til at fylde hullet efter Monster 796, som ikke længere produceres, og så er den billigere og nemmere at gå til, modsat de nyeste Monster 1200 cykler som også er klar til 2017. 

Teknisk set kan Monster 797 være en indgangscykel til Ducati’s sports motorcykler, og den leverer ret pænt af en startmodel. Kraften kommer fra den luftkølede Desmodue 2 cylindrede motor, og den leverer 75hk og 68Nm, det samme som på Scrambleren. Selvom det ikke er en vildbasse, så er den let tilgængelig, 90 % af de stærkeste kræfter ligger imellem 4.000 og 8.500 omdrejninger, så der er god bredde. 

Ja motoren kommer faktisk fra Scrambleren, men 797 er stadig en Monster selvom det er en basis model i sin opbygning af rammen og en med en rund forlygte og en fed tank. Selvom en enkelt udstødning er mere simpel at se på end dem vi ser i den højere ende, så gør den det den skal. 

Med en forgaffel der er fuldt justerbar Kayaba på 43mm og en bagdæmper fra Sachs der også er justerbar er der lidt kræs på cyklen. Bremserne er de samme radialmonterede Brembo 4.32 som på Monster 821, der afgjort med sine 320mm skiver kan få dyret stoppet når det er nødvendigt. 

Mon ikke Monster 797 både egner sig til den lidt krævende pilot samtidig med at det er den mindste Monster, hvor forskrækkelse over vildskab nok udebliver. Der er efter min mening stadig Ducati stil over Monster 797, det helt sikkert en god cykel der med sin lave vægt kan bevæge sig smidigt i trafikken og på de små landeveje. 

I konkurrencen om kunderne er Monster klart afhængig af prisen, der er mange om buddet til mellemklassen. Spændende at se hvor prisen lander.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start