Motorcykler lyver med km/t - Optimistiske spedometre
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Moderne motorcykler lyver

Du bliver snydt for mange km/t
Tommy Rønn
13/10-2015 kl. 18:00

Mange tror deres motorcykel kører langt hurtigere end den faktisk gør. Dette skyldes at flertallet af motorcykler er født med særdeles optimistiske speedometre. Altså speedometre der viser langt flere km/t end motorcyklen faktisk kører.

Vi motorcyklister bliver altså “snydt” for km/t når vi er på tur. Det er f.eks ikke unormalt at en motorcykel kun kører 115 km/t på motorvejen, når speedometeret viser 130 km/t. Der blev vi altså “snydt” for 15 km/t.

Ved højere hastigheder går det ofte helt galt med nøjagtigheden i motorcyklernes speedometer. Det værste eksempel vi har oplevet, er flere Honda Blackbird CBR 1100XX, der gerne viste langt over 300 km/t, mens den ægte fart var ca. 260 km/t. Et ægte blærerøvs-speedometer.

Da flertallet af moderne motorcykler måler hastigheden på udgangsakslen fra gearkassen, er disse unøjagtigheder desværre en nødvendighed. Et køretøj må nemlig aldrig vise for lidt på speedometeret. Moderne dæk er forskellig opbygget, producenterne imellem, hvorfor producenten af motorcyklen vil sikre sig at speedometeret aldrig viser for lidt, uanset hvilket dækfabrikant motorcykelejeren vælger. Derfor er denne unøjagtighed en sikring fra producentens side.

I disse GPS tider er det helt vanvittig at vi motorcyklister benytter så unøjagtige speedometre. Det har flere udstyrsproducenter også vurderet, hvorfor vi på redaktionen p.t. oversvømmes af reklamer og annoncer for elektroniske GPS speedometre. Og ja, ideen er god og rigtig. Slut med unøjagtige hastigheds-aflæsninger.

Moderne GPS speedometre til motorcykler koster fra ca. 300 kr. og så er den oplyste hastighed aldrig mere end 2 km/t fra den ægte hastighed. Og nye GPS speedometre endda kan fås i flotte designs til alle typer motorcykler. Man kan naturligvis også benytte GPS funktionen i sin smartphone, da den også viser den korrekte hastighed, men så ender man altid med en batteri-tom smartphone efter hver køretur, hvilket ikke er pokers smart.

Se billederne ef de seneste annoncer for GPS speedometre vi har modtaget. Flere kunne godt pynte på redaktionens løgnhalse af nogle pinocchio motorcykler.

Del med en ven

0 personer snakker om “Moderne motorcykler lyver

  1. Det ville være lækkert om I kunne lave en lille test af nogle af de speedometre…

    Især nr. 3, som jeg ikke er helt sikker på er et GPS… (lyver moderne journalister også?) 😉

  2. De små mc'ere er værst. En CBR250 viser rask væk 165km/t selvom topfart er 140… men det giver jo en dejlig følelse af race 🙂

Skriv et svar

Giver børn en ny start