Sig goddag til verdens første 3D printede MC
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC'en som blev undfanget i printerrummet

Grim? Ja, men verdens første helt 3D-printede motorcykel er også søn af en printer og en industrirobot
Mathias B. Høj
22/11-2018 kl. 09:15

Indrømmet, den ser måske mere speciel end lækker ud, som den fremgår af billedmaterialet. Kantet som et stealthfly og hjul som ligner en form for avanceret gækkebrevsklip. Til gengæld er det verdens første 3D printede e-motorcykel – men helt sikkert ikke den sidste. Og den virker rent faktisk – om end ikke med banebrydende køreegenskaber.

Men hvorfor det aparte udseende? Ingeniørerne designede motorcyklen ud fra hvad der ville give mening, hvis den skulle masseproduceres med 3D print, og mindre ud fra traditionelt motorcykeldesign.

NERA E-motorcycle hedder den. Og bortset fra elektriske komponenter er den 3D printet, inklusiv “ramme”, “forgaffel”, sæde, hjul og “dæk”. Motorcyklen er så anderledes bygget op, at det ikke giver så meget mening at tale om delene med traditionelle termer – i og med den er sammensat af tæt integrerede og medbærende dele. Og i den henseende anvendes der naturligvis ikke dæk med luft, men i stedet virker det særlige mønster i hjulene som en affjedring med dæk-lignende egenskaber. Vedhæftningsevne meldes der intet om.

Affjedringen på cyklen er fremstillet på lignende vis, men på ramme og ved sadlen. Eller hvad vi nu skal kalde det. Rammen tilpasses til hvilken størrelse motor der måtte ønskes. Indlejrede sensorer anvendes, så der ikke skal trækkes for mange ledninger.


NERA er designet af NOWLAB og 3D printer-producenten BigRep – som i sagens natur også har printet motorcyklen, og programmeret industrirobotten som agerede fødselshjælper. Så kan vi bare glæde os til at de får farvebånd at sætte ind, så de 3D printede motorcykler kan blive lidt mere farvestrålende.

På den konservative MagaCin-redaktion stoler vi dog stadig mere på vores luskede mekaniker, end på kronisk ustabile netværksprintere. Måske vi skal til at revurdere.

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start