Mc venligt autoværn i England - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mc venligt autoværn i England

County Durham er foregangsmand i forsøg
CO
20/08-2009 kl. 07:00

Det er som bekendt ikke farten der dræber, men måden hvorpå hastigheden nedsættes.

I England har man taget konsekvensen af den uheldige virkning det kan have, når motorcyklister nedsætter farten ved sammenstød med hårde genstande, og UK’s første motorcykel venlige autoværn er nu blevet installeret i County Durham.

Autoværnet er fremstillet i Spanien, og er designet til at absorbere energien ved sammenstød.

Samtidig bevirker designet at motorcyklister ikke rammer autoværnets støtter, da disse er hovedårsagen til alvorlige personskader eller dødsfald.

En talsmand for Durham Police som er en af Englands mest mc venlige politistyrker udtaler:

”De gængse autoværn er designet til at holde biler og lastbiler på kørebanen, men i mange tilfælde ser vi ulykkestilfælde med dødelig udgang når motorcyklister kolliderer med dem. En nylig rapport har vist at motorcyklister har 30 gange større sandsynlighed for at miste livet i trafikulykker end bilister, og risikoen for ulykker med fatal udgang er 15 gange større hvis motorcyklister rammer autoværnet.”

Sikkerheds ”gardinet” som monteres på eksisterende autoværn, er ildfast, vedligeholdelsesfrit, og kan på miljørigtig vis genbruges efter aftjent værnepligt.

Durham politi, det lokale byråd og yderligere en organisation samarbejder om projektet.

Hvis dette forsøg på at forbedre forholdende for motorcyklisterne viser sig at være en succes, vil parterne arbejde på at gennemføre løsningen andre steder, og sideløbende forsøge at overtale andre kommuner til at følge trop.

Udover tiltaget med sikringen af autoværn, undersøger det lokal byråd i Durham også hvilken effekt det vil have hvis man monterer specielle stødabsorberende puder på vejskilte og trafiklys.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start