MC sikreste transportmiddel under Corona - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC sikreste transportmiddel under Corona

Studie fremhæver MC som sikreste transportmiddel under Corona
Steffen Olesen
26/12-2020 kl. 14:23

Inkarnerede motorcykelentusiaster værdsætter enhver research, undersøgelse eller studie som understøtter, at det er både hensigtsmæssigt, fornuftigt og videnskabeligt bevist sundt at køre motorcykel.
Og nu får vi, der er positivt stemt overfor motorcykler, yderligere opbakning fra et studie gennemført af P.H.D kandidaten Shaila Jamal, som for nylig indleverede en rapport i forbindelse med studiet Intergenerational perspective of travel behavior på McMaster University i Ontario – Canada.

Danske motorcyklister har under nedlukning i forbindelse med den verdensomspændende Corona Pandemi nydt et særligt privilegie.
For i Danmark har det i modsætning til i mange andre lande ikke været ilde set, at køre motorcykel med rekreativt formål, og vore forhandlere har i vid udstrækning holdt åbent under krisen.
Mange danske motorcyklister har også klaret den daglige transport på to hjul, og det er ikke specielt svært at argumentere for, at det er rigtig fornuftigt, at afvikle den daglige transport under Corona på MC, hvor det er ganske uproblematisk at holde afstand som anbefalet af myndighederne.

Dramatisk holdningsændring
Shaila Jamal’s studie – som viser, at deltagerne under pandemien foretrak enten at spadsere, køre på cykel eller transportere sig på motorcykel – er godt nok gennemført i Bangladesh, men vi anerkender uden betænkeligheder det vi ser som undersøgelsens vigtigst elementer.
Nemlig de elementer som viser en dramatisk stigning i antallet af borgere, der ser motorcyklen som det mest sikre transportmiddel under Corona.

Motorcyklen det sikreste transportmiddel
Deltagerne i studiet udgjorde et repræsentativt udsnit af befolkningen, og omfattede blandt andet ansatte i service-sektoren, lærere, og andre almindelige borgere fra alle sociale lag med forskellig økonomisk baggrund.
Den korte fortælling er, at undersøgelsens deltagere med et suverænt flertal kårede motorcyklen som det sikreste transportmiddel.
Den positive holdning til motorcykler er blandt andet beskrevet på denne indiske nyhedsportal, som fortæller at brugen af offentlige transportmidler som busser og tog er faldet med 36% under pandemien.
Derudover konkluderer mediet, at motorcyklen i følge almindelige borgere, sundhedseksperter, transport planlæggere og eksperter er det ultimativt sikreste transportmiddel under Corona pandemien.

Flertallet har talt
Mere end 80% af studiets deltagere mener, at det er muligt at holde social afstand og efterleve udstukne restriktioner, når man kører motorcykel.
79% af deltagerne mener, at motorcykler er relativt sikre og ikke specielt risikofyldte køretøjer under pandemien.
84% af deltagerne mener også, at motorcykler er praktiske køretøjer.
Derudover har 33% af deltagerne udtrykt interesse for, at købe en motorcykel næste år.
Vel er studiet gennemført i udlandet. Men sidstnævnte 33% læner sig op ad en tendens vi har set nærmere hjemlige himmelstrøg, da vi også i Europa har set en øget interesse for motorcykler.
Læs også:- Der bliver flere af os.

Vand på vores mølle
De mest arge modstander af motorcykler og sortseende negative røster vil muligvis indvende, at undersøgelsen “kun” inddrog 300 deltagere, at studiet er foregået i Bangladesh, eller at undersøgelsen ikke er dedikeret til motorcykler alene.
De indvendinger skøjter vi let og elegant henover, og føjer uden blusel endnu et bevis på motorcyklismens fortræffeligheder til vores kompendie.

Menneskehedens velsignelse
Det er så fedt at køre motorcykel, vi hjælper med at reducere belastningen på infrastrukturen, gavner miljøet, det er hamrende sundt og så fremdeles… og nu viser motorcyklen sig også at være det sikreste transportmiddel under Corona pandemien.
Motorcyklen er menneskehedens velsignelse.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start