Videnskabeligt bevist - Mc kørsel er sundt for dig
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Mc kørsel er sundt for dig

Det er videnskabeligt bevist
CO
21/01-2019 kl. 09:45

Går du rundt og føler dig en smule sløj, dvask eller let utilpas, men tilstanden ikke er af en karakter der kræver lægebesøg, så er det nok helt fint at en ny motorcyckelsæson står lige for døren.

Der er nemlig ikke noget mere livsbekræftende end at mærke fartvinden i ansigtet, blande naturens dufte med udstødningsgas, og mærke motoren spinde veloplagt under sig.

Vi motorcyklister ved godt i forvejen, at humøret og livsglæden får nogle takker op ad skalaen, når motorcyklen trækkes af stalden, og man efter en lang deprimerende vinter moser startknappen i bund, klikker i gear og vrider gashåndtaget.

Onde tunger kunne påstå at vi motorcyklister er nogle tosser, med en subjektiv opfattelse af hvad der er godt for krop og sjæl. Men nu får vi opbakning fra en uventet kant, så argumenterne er på plads når emnet skal diskuteres med uvidende paphoveder.

Et mindre videnskabeligt forsøg har nemlig vist, at bio-markører for stress reduceres med 28% under kørsel på motorcykel, at pulsen under 20 minutters kørsel øges med 11%, adrenalin niveauet hæves med 27%, samt at fokus og opmærksomhed er væsentligt skærpet under kørslen.

Får du samme tanke som mig?? Det lyder næsten som resultater fra en tur i fitness centeret.

Harley-Davidson er økonomisk bagmand for undersøgelsen, der er foretaget i samarbejde med UCLA's Semel Institute for Neuroscience and Human Behavier.

Dr. Don Vaughn er ansvarlig for forsøget med 50 erfarne motorcyklister, der skulle påvise motorcykelkørsels effekt på hjernen. Forsøgspersonerne blev udstyret med en slags “badehætte” med sensorer, der var forbundet til en mobil EEG enhed.

Forsøgspersonernes hjerneaktivitet, hormon niveau og meget andet, blev inden forsøget målt i hviletilstand, og imens deltagerne kørte bil for at have et sammenligningsgrundlag.

Forsøget har måske ikke den største videnskabelige evidens, men nu har du i hvert fald et videnskabeligt argument for at komme ud at køre efter en stresset arbejdsdag. Det er sundt… og det er videnskabeligt bevist.

Læs det fulde studie her: The mental and physical effects of riding a motorcycle.

Har du ingen mulighed for at køre i denne tid, så kunne du i stedet for slå et sving forbi motorcykeludstillingen 2019 d. 23.-24. Februar for et tidligt motorcykel-fix.

facebook finder du de seneste informationer vedr. motorcykeludstillingen 2019. Du er naturligvis også velkommen på motorcykeludstillingen 2019 hvis du allerede har taget hul på sæsonen.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start