MC-kørekort til 17-årige endelig forkastet
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC-kørekort til 17-årige endelig forkastet

Det var nok også for meget forlangt af vore folkevalgte
Mathias B. Høj
29/10-2018 kl. 11:05

Danske 17-årige kommer ikke til at kunne få kørekort til en lille motorcykel, som de ellers kan i vore nabolande. Og i resten af EU, for den sags skyld. Et lovforslag var fremsat om netop dét i 2017, hvor Venstre og Liberal Alliance i sidste øjeblik trak støtten. Men nu er forslaget endelig forkastet, efter at have være henvist til et udvalg.

For nu har DF genfremsat en del af forslaget, som går ud på at give 16-årige mulighed for at erhverve kørekort til knallert 45. Men den anden del af det tidligere lovforslag – mulighed for MC-kørekort til 17-årige – er nu taget af lovforslaget. Og dermed muligheden for billig transport med ekstremt lavt brændstofforbrug.

Så igen har de danske politikere følt sig i besiddelse af en helt særlig indsigt i trafiksikkerhed, som tilsyneladende ikke eksisterer andetsteds i Europa.

Til sammenligning kan en 16-årig få kørekort til at køre traktor på offentlig vej i Danmark. En traktor med vogn (traktorvogntog) er tilladt op til 44 ton – komplet med masser af blinde vinkler og ringe bremseegenskaber. Så deeeet….

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start