Bare man dog var tysker - MC kørekort til 15-årige
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC kørekort til 15-årige

Nu kan 15-årige tyskere få lov at køre motorcykel
Mathias B. Høj
18/11-2019 kl. 09:44

Vil man køre motorcykel i Tyskland, er der ikke mange forhindringer for det. Et forsøg med at lade 15-årige kunne opnå kørekort til små motorcykler, har vist sig succesfuldt nok til nu at blive vedtaget som gældende lov. Så med den tyske Bundetags godkendelse er det nu muligt at køre motorcykel som 15-årig, hvis man vel at mærke bor i en af de tyske delstater, som tillader det. Delstaterne har en vis selvbestemmelse, men det kan forventes at især delstater hvor unge har store transportafstande til skole, jobs og uddannelsesinstitutioner, vil tillade de 15-årige at tage motorcyklen. I tættere beboede delstater med et finmasket net af offentlig transport (som eksempelvis Hamburg), er det knap så sandsynligt.

Forsøget startede tilbage i 2013 og gjorde det muligt for unge som var fyldt 15 at erhverve sig et kørekort til små motorcykler.

But wait – there's more!

Lovændringen kommer kort efter et andet tiltag, som også kan få flere over på to hjul. Bilister, som vil forsøge sig som motorcyklister, kan med B-kørekortet til bil, seks hurtige kørelektioner på en øvebane og en 90 minutters teoritest få lov at køre motorcykler med en maksimal effekt på 15 hk, men med mulighed for hastigheder over 100 km/t. Ikke de stærkeste maskiner, men nok til at give en fornemmelse af at køre motorcykel. Tidligere skulle man gå den slagne gang og få et A1 kørekort, for at den slags var muligt. Nu kan det klares på et par timer efter fyraften.

Som ventet er tiltaget ikke populært blandt tyske trafiksikkerhedseksperter, som forudser højere ulykkestal. De efterlyser især flere praktiske øvelser, før bilisterne slippes løs som motorcyklister. Og ulykkestallene i Tyskland er heller ikke positive, set med motorcykelvisir. Mere end hver femte dræbte i den tyske trafik er motorcyklist.

Forskellen til Danmark er slående

I Danmark må man som bekendt pænt vente til man er over 18 år for at få kørekort til en lille motorcykel, og der er ikke noget som tyder på det vil ændre sig foreløbig. Efter forslaget om at lade 17-årige få motorcykelkørekort faldt i slutningen af 2017, har ingen partier taget sagen op igen.

Danske politikere må se sig i besiddelse af en helt særlig indsigt, som ingen andre EU-landes politikere har. En indsigt, som i praksis giver et uforholdsmæssig stort antal tunede scootere, i stedet for godkendte motorcykler.

Del med en ven

0 personer snakker om “MC kørekort til 15-årige

  1. I min bog skal en 30 knallert have lov at køre 50km/t. så den kan følge med trafikken hvor der ikke er cykelsti. Fartgrænsen kan jo sagtens ligge på 30 på cykelstierne.

    45 knallerter skal ikke begrænses og det skal være tillads at køre 2 på dem.

    MC kort til de helt små fra man er 17år – så det passer med bilkortet.

Skriv et svar

Giver børn en ny start