Bare rolig! Mange forhandlere holder stadig åbent
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MC-butikker holder åbent

Forhandlere og værksteder tilpasser sig den nye virkelighed
Nicolaus Johansen
20/03-2020 kl. 05:00

Alle medier er i disse dage ved svømme over med Corona-relaterede nyheder. Her på MagaCin har vi også kunne fortælle om flere producenter, som har valgt lukke fabrikker midlertidigt – blandt andet Yamaha og Ducati

Situationen udvikler sig fra dag til dag, og det er næppe gået manges næse forbi, at regeringen nu forbyder forsamlinger på mere end ti personer samt at storcentre, barer, cafeer mm. skal holde lukket.

Heldigvis må vi stadig færdes udendørs i behørig afstand til hinanden og i grupper på under ti. Det betyder at vi gudskelov kan gøre det vi holder mest af – for når vi kører motorcykel, er vi jo lukket inde i vores egen lille boble, hvor vi ikke kommer i nærkontakt med andre. 

Men hvad gør du hvis dit bagdæk er slidt og skal skiftes? Kan du få fat på en tønde olie, filtre og andet, hvis du hører til dem der selv servicerer mukkebikken? 

Kort sagt er svaret ja – MagaCin har været i kontakt med en række forhandlere, for at tage temperaturen på den COVID19-ramte MC-verden.

Fælles for alle er at man gerne vil være med til at løfte den samfundsmæssige opgave – også selvom det gør ondt på bundlinjen. ”Vi er jo fælles om det her” som det blev bemærket i en telefonisk samtale med en af landets forhandlere. 

Mange af os holder af at køre forbi vores favoritforhandler for at få en kop kaffe, en sludder og måske skabe os et behov. Her er dem vi har været i kontakt med helt på linje med hinanden og beder om, at vi venter med den slags besøg, til hverdagen er blevet mere normal. Flere har endda pakket de populære kaffemaskiner væk for en stund. 

Betyder det så at du skal holde dig helt og aldeles væk? Nej – bestemt ikke – har du brug for assistance, så er forhandlere og værksteder klar til at hjælpe dig, men ønsker på samme tid, at overholde de retningslinjer der er udstukket fra centralt hold.

YSR i Roskilde har etableret en sluse, hvor kunderne ledes igennem og i den forbindelse skal spritte hænderne af. Efter den proces vil de handlende møde personale med hænderne i lommen. Ikke fordi der ingen hjælp er at hente, men simpelthen for minde sig selv og kunderne om, at de traditionelle håndtryk er suspenderet for en periode. 

Hos Xpedit i Ølgod har man opsat plexiglasskærme omkring de ansattes arbejdsstationer, således smitte bedre undgås. Indtil nu har der også været fint salg af motorcykler sammenlignet med tidligere år, men inderhaver Kurt Møberg fortæller at ved udlevering, vil den sædvanlige minutiøse gennemgang af maskinen, udelades indtil videre. Endvidere opererer Xpedit med en lidt mindre bemanding, og medarbejdere der har været syge, bliver hjemme yderligere 14 dage efter raskmelding. 

Mange små virksomheder har det svært i disse dage, og rundt i landet findes også en del mindre motorcykelforretninger. Vi ringede til BIKE Station i Ans, som er en enkeltmandsvirksomhed drevet af Anders Nielsen. Han kunne dog rapportere om en rimelig aktivitet og især efterspørgsel af reservedele. Ifølge Anders er det forholdsvist ligetil at overholde myndighedernes retningslinjer, og at kunderne der kommer i butikken, er indstillede på den nye virkelighed. 

Kort fortalt er der stadig åbent rundt omkring i MC-Danmark, og du kan få alt fra oliefiltre til spritnye motorcykler – men vi skal naturligvis alle sammen tage vores forholdsregler. Pas på jer selv og hinanden.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start