MagaCin's nyhedsquiz - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MagaCin’s nyhedsquiz

Har du fulgt med på MagaCin? Læs med og se om du kan gætte rigtigt. De korrekte svar finder du nederst i artiklen.
Nicolaus Johansen
13/04-2024 kl. 05:59

Kan du lide motorcykler og kan du lide at quizze, skal du læse med her.
I det følgende kan du nemlig se om du er helt med fremme på beatet, når det gælder nyheder på motorcykelfronten fra den seneste måneds tid.

Det går ofte stærkt med motorcykelnyhederne, og på MagaCin stræber vi efter at bringe vores læsere seneste nyt hurtigst muligt. Men når det går så snapt, kan man også let glemme de små detaljer, så her får du muligheden for at se hvor god er du til at få det hele med?

Nederst i artiklen finder du svarene til dem fem spørgsmål der møder dig under dette afsnit, så det må være op til dig selv ikke at snyde.

God fornøjelse, og god weekend!

48-cylindret totakter
Vi begynder quizzen med vaskeægte Guinness rekord – nemlig det køretøj i verden med flest cylindre.

Hele 48 af slagsen og en samlet slagvolumen på 4.2 liter. Vi skrev om bæstet allerede i februar, men i begyndelsen af marts, kunne vi berette om massiv interesse for den noget aparte maskine.

Motoren med de mange kubik er sammensat af en ordentlig skovlfuld Kawasaki KH250 motorer, men det du skal gætte er, hvor mange motorer det handler om.

Ny funktion på MagaCin.dk
Rigtig meget af indholdet på MagaCin.dk er tilgængeligt for alle, men en portion af det samlede arkiv – der i skrivende stund rummer mere end 13.000 artikler og 1.000 tests af motorcykler og udstyr – har indtil nu udelukkende kunne tilgås af abonnenter.
Men i marts måned blev der introduceret en ny mulighed for læsere på Danmarks hurtigste MC medie.

For nu er artikler med låst indhold ikke kun forbeholdt abonnenter.
Nu kan du betale for at få låst enkelte artikler op, så du kan se videoer, tests og få adgang til alt det andet indhold som indtil nu har været forbeholdt abonnenter.

Der kan både betales med betalingskort og MobilePay, men hvor meget koster adgangen til de enkelte artikler?

Ny LiveWire S2 Mulholland lanceret
Der er rendt en del vand gennem åen, siden MagaCin i 2019 testede Harley-Davidson’s første elektriske motorcykel ved navn Harley-Davidson LiveWire.
LiveWire gik nemlig efterfølgende solo som et selvstændigt brand i 2021, og Harley-Davidson LiveWire er i dag omdøbt til LiveWire One.

Det elektriske mærke har nu lanceret, hvad de betegner som en mere traditionelt udseende søstermodel til LiveWire S2 Del Mar, der kom på markedet i maj måned 2022 i en såkaldt Launch Edition.

Den nye model hedder LiveWire S2 Mulholland, og er i første omgang forbeholdt amerikanere og canadiere.

Motoren leverer 63 kW, eller 84 hestekræfter, acceleration fra 0-60 mph sker på 3,3 sekunder og den nye S2 Mulholland er lige som S2 Del Mar udstyret med 10,5 kWh batteri, der angiveligt skulle være god for op til – ja, hvor langt?

Svar i både miles og kilometer accepteres.

Ny Triumph Trident Triple Tribute Special Edition
Fra én lancering til den næste… I forårets første måned annoncerede britiske Triumph, at en særlig udgave af modellen med det legendariske modelnavn Trident kunne bestilles.

Det fulde navn på mellemklassetriplen er Triumph Trident Tribute Special Edition, og det første der springer i øjnene, når du tager den særlige udgave i åsyn, er den særlige lakering.

Derudover er modellen forsynet med fuld LED lygteføring, letvægts styr, flere køremodes, justerbar traction control, ride-by-wire gashåndtag der kan udskiftes med en version til A2-kørekort, multifunktionel farve TFT-skærm i instrumenteringen med integreret hvid-på-sort LCD-display, og det er muligt at vælge og vrage blandt 32 accessoires fra tilbehørskataloget for personlig tilpasning.

Den særlige udgave af Triumph’s 660’er er en hyldest til den oprindelige Trident som var i produktion fra 1968 til 1975. Modellen fik uofficielt tilnavnet Slippery Sam, da en vrangvillig oliepumpe smurte en Trident og dens fører ind i motorolie ved Bol d’Or endurance race i 1970.

Ofte skal interesserede købere være særdeles hurtige, når særlige udgaver rammer markedet. Men Triumph fortæller dog at den nye Triumph Trident Triple Tribute Special Edition vil blive produceret et års tid, og at de første eksemplarer rammer danske forhandlere allerede i indeværende måned.

Men hvad koster det at blive indehaver af den specielle Triumph?

Ny rekord x 2: Tarrés mod toppen igen
Pol Tarrés har gjort det til en vane at levere præstationer, som er nyhedsstrømmen værdig. Og i marts måned indløb nyheden om, at den spanske motorcykelekvilibrist havde været en tur i Andesbjergene på endnu et rekordforsøg.

Spanieren var allerede i 2022 på ekspedition i Chile, hvor han kom i Guinness Rekordbog, ved at kravle 6.157 meter op ad Mercedario, som er den 8. højeste bjergtop i den sydamerikanske bjergkæde.
Men selvom rekordforsøget med toppen gav ham en plads i annalerne, var det ikke nok for hr. Tarrés.

En plads i rekordbøgerne var ikke nok for Pol og hans TRECE Racing Society, så derfor gjorde endnu et forsøg med at komme til tops.

At klatre omtrent to kilometer højere op, end den højeste tinde i Europa, og så endda på motorcykel, er ikke noget, man bare lige klarer på en eftermiddag.
Således brugte Tarrés og hans team to uger på at akklimatisere sig til forholdende på den høje sydamerikanske vulkan, og selvom spanieren samt resten af holdet er vant til strabadserende forhold, var det angiveligt ikke en let opgave at vænne sig til de mange højdemeter.

Tiden var givet godt ud, for denne gang lykkedes det ham at nå hele 6.677 meter, og han slog dermed sin egen rekord med 519 meter. Og som om det ikke skulle være nok at slå rekorden for bjergbestigning på tocylindrede maskiner, valgte Tarrés også at gå efter rekorden for enstampere, på nakken af en Yamaha YZ 450 FX.

Også her var satte han rekorden for flest højdemeter, og slog schweizeren Jiri Zak’s med nøjagtig 200 meter – en rekord sat på en KTM 450 EXC-F tilbage i 2020.

Men hvor højt nåede Pol Tarrés op på 450’eren?SVAR48-cylindret totakter
Der er brugt intet mindre end 16 motorer til skabe monsteret.

Ny funktion på MagaCin.dk
Det koster blot 10 kroner at låse en artikel op.

Ny LiveWire S2 Mulholland lanceret
LiveWire S2 Mulholland kan med sit 10,5 kWh batteri køre op til 121 miles eller godt 190 kilometer.

Triumph Trident Triple Tribute Special Edition
101.995 koster den særlige udgave af Trident’en

Ny rekord x 2: Tarrés mod toppen igen
7. marts på YZ’eren, klatrede Tarrés op til 6.756 meter og slog den tidligere rekord med nøjagtigt 200 meter

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start