Er du taget i kørsel mellem rækkerne af politiet?
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MagaCin søger Lane Splitters

Er du taget i kørsel mellem rækkerne af politiet?
Webmaster
11/11-2015 kl. 12:00

Er du en af de mange motorcyklister der kører mellem rækkerne når trafikken holde stille, og er du ydermere en af dem der er blevet taget af politiet for at udføre det såkaldte “Lane Splitting”, så er du meget interessant for MagaCin.

MagaCin søger personer der er taget af politiet for kørsel mellem rækkerne i trafikken, og senere har været en tur gennem retssystemet for operationen. Uanset rettens dom for kørsel af motorcykel mellem stillestående rækker i trafikken er du interessant.

Trods det faktum at rigtig mange motorcyklister kører mellem rækkerne ved stillestående trafik, har det vist sig svært at finde personer der rent faktisk er noteret for denne kørsel, og noget nær umulig at finde personer der har taget en bøde for denne forbikørsel i retssystemet.

Rammer ovenstående beskrivelse hører vi meget gerne fra dig. Kontakt Webmaster.

Del med en ven

0 personer snakker om “MagaCin søger Lane Splitters

 1. Kørsel imellem rækkerne har været en gråzone for mig al den tid jeg har haft kørekort. Den seneste belysning i medierne har været til stor hjælp.
  At andre personer læææænge har været overbevist om det ene eller det andet er for mig set komplet ligegyldigt. Uanset hvad der allerede ER sagt og skrevet, så sætter jeg stor pris på bevågenheden.

  Tak, Magacin. Fordi I gider at følge dette tæt.

 2. Se på politi egen hjemmeside, der står det er lovligt!
  Færdselsloven
  § 21. Overhaling skal ske til venstre. Dog skal overhaling ske højre om et køretøj, hvis fører svinger til venstre eller tydeligt forbereder et sådant sving. Cyklist og fører af lille knallert kan overhale køretøjer af andre arter til højre.
  Stk. 2. Kørende, der vil overhale, skal sikre sig, at dette kan ske uden fare, herunder særligt:
  4) at det, bortset fra tilfælde, hvor overhaling sker i en vognbane, hvor modkørende færdsel ikke må forekomme, efter overhalingen utvivlsomt er muligt atter at føre køretøjet ind i trafikstrømmen uden at være til ulempe for denne.

  https://www.politi.dk/NR/rdonlyres/51D619CC-6FC6-4B7F-A988-18B5D1ED4A7B/0/05septspørgsmålogsvar.pdf

  Fra PDF dokument:
  En motorcykel må gerne (også i Dk) køre langs med en række biler, når det foregår som en overhaling venstre om, og man som motorcykel bliver på højre side af vognbanelinien (inde i samme vognbane som bilen). Så er det at betegne som en overhaling venstre om. Hvis man derimod skulle fristes til at krydse denne linie, og køre lidt i den ene og lidt i den anden vognbane, alt sammen for at komme hurtigere frem, så er det at betegne som ”slalomkørsel”, og det er lige så meget forbudt for en motorcykel som det er for en bil.

 3. Kan altså ikke se hvor i dine citater fra færdselsloven der står at det er lovligt.

  Det kunne dommeren i Hillerød ret heller ikke da han tidligere i år idømte en mcist 2000kr i bod for at køre mellem rækkerne. Der står i dommen intet om krydsning af liner. Det der blev lagt vægt på var at der manglede et af de tre kriterier der kan gøre filtrering lov, nemlig at da han kørte mellem rækkerne var der ikke længere en forankørende der var afgørenden for hvor hurtigt han kunne køre.

Skriv et svar

Giver børn en ny start