MagaCin møder læserne til åbent hus - MagaCin
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MagaCin møder læserne til åbent hus

Vi tog til et af forårets mange åbent hus-arrangementer, og tog en snak med nogle dem der krydsede vores vej.
Nicolaus Johansen
07/05-2023 kl. 05:59

Påskeliljer der springer op af jorden, knopper der bliver til grønne blade på træerne og svalerne der kommer retur. Forårsbebuderne er mange, men for mange af vi motorcyklister er der nu ikke noget der signalerer forår, som summen fra andres forårskåde motorer og åbent hus-arrangementer hos de danske forhandlere.

Og netop et åbent hus-arrangement tog MagaCin forbi, for at fornemme noget af den gode stemning, og ikke mindst for at snakke med nogle der – lige som vi – bare elsker motorcykler.

Rasmus Gregersen | 29 år | Bjerringbro

Første motorcykel
Første motorcykel på kontoen var en Yamaha MT-09.

Nuværende motorcykel
Rasmus kører stadig på samme Yamaha MT-09 som han lagde sin motorcykeltilværelse ud med. På dagen hvor vi møder Rasmus, er han dog kørende på sin 125 kubik motard, da MT-09’eren ikke ville starte. Rasmus er nu stadig overvejende positiv, ligesom vi var på MagaCin, da vi havde 2021-udgaven af rækketreeren til test.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Et enkelt ciffer mere, er alt der skal til for at opfylde Rasmus’ motorcykeldrøm. Han kunne nemlig vildt godt tænke sig en helt ny Yamaha MT-10, hvis han helt frit kunne vælge uden at tænke på pengene. Ud over det ekstra ciffer, den ekstra cylinder og de ekstra kubik, synes Rasmus det er fedt at 10’eren har fuldt justerbar KYB affjedring og alt muligt elektronisk lir som 6-akset IMU, nedlægningsfølsomt Traction Control System, Slide Control system (SCS) og Lift Control System (LIF)

Bedste motorcykeloplevelse
Rasmus og nogle venner var på sommertur for et par år siden med en lille rygsæk som eneste oppakning. Turen gik fra Bjerringbro til Grenen og sydpå igen med besøg i alle større byer inden grænsen blev ramt. Undervejs blev det til en masse byture, tøjudskiftninger (det var jo en lille rygsæk) og generelt en masse humør.

Forventninger til 2023 sæsonen
Først og fremmest godt vejr og forhåbentlig en masse kilometer.

Kevin Wagner | 50 år | Salten

Første motorcykel
Kevins første motorcykel var en mellemklasseeventyrer i form af BMW F 800 GS – en motorcykel som MagaCin grundlægger Tommy Rønn, kaldte for klodens foretrukne weltbumler, fordi den gør så pokkers meget godt, og på mange områder.

Nuværende motorcykel
Kevin er gået i lidt en anden retning med sin nuværende kværn. Lige nu kører han på Suzuki GSX 1400 – en motorcykel mange vil kalde for en rigtig mandekværn.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Selvom Kevin er meget glad for sin 1400, er han i virkeligheden mere til noget med færre plader på komfuret. Desuden kunne han godt tænke sig at komme lidt tilbage i retningen af noget mere offroad-agtigt, som ikke er alt for stort. Adspurgt om det skal være noget i retning af Honda CRF 300, som var til demo på dagens åbne hus, ryster Kevin på hovedet, og bekendtgør, at han nok er mere til noget ældre som en Honda XR 400 R. Han er nu heller ikke afvisende overfor en nyere adventurebike som Ténéré 700 fra Yamaha.

Bedste motorcykeloplevelse
I 2022 var Kevin og nogle “knejter” en tur til Nürburgring, for at tage en adstadig tur rundt på Nordschleife. I år tager de derned igen, dog for at se 24-timers løb med firehjulede køretøjer.

Forventninger til 2023 sæsonen
Som Rasmus ovenfor, satser Kevin på, at er skal køres nogle flere kilometer i år.

Mads Skov Møller | 29 år | Allingåbro

Første motorcykel
Den første kværn der stod i Mads’ garage var fra Team Green, nemlig en GPZ 500.

Nuværende motorcykel
Mads er blevet inden for Japans grænser, og får sine motorcykelglæder på ryggen af en Suzuki GSX 600 F.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Når snakken falder på Mads’ drømmemaskine, skal vi også have fat i mærket fra Hamamatsu. Det er nemlig legenden GSX 1300 Hayabusa som han drømmer om. Mads kan ikke lige sætte en finger på, hvorfor han ønsker sig et eksemplar af jagtfalken, men som han siger: “Der er bare et eller andet”

Måske er det de 190 hestekræfter Busaen kan prale af, som udgør en del af det udefinerbare, som forklarer Mads’ lyst til Suzukien, heste er ofte noget som kan løfte humøret.

Bedste motorcykeloplevelse
Lige præcis humør er noget Mads peger på, når han skal forklare hans bedste motorcykeloplevelse. Hans bedste motorcykeloplevelse opstår til stadighed, hver gang han svinger benet over sin motoriserede ganger. Han kommer nemlig altid i godt humør, når han er ude og rulle. Som han siger, så bliver en dårlig dag forvandlet til en god, lige så snart man triller sig en tur. Derudover sætter manden fra Allingåbro stor pris på det universelle fællesskab blandt vi motorcyklister.

Forventninger til 2023 sæsonen
Mads vil også meget gerne køre nogle flere kilometer. Han tør også godt at sætte tal på ambitionerne. Sidste år fik han kørt 4.000 kilometer, i år er målet at det tal skal ganges med 2,5.

Troels Nielsen | 48 år | Allingåbro

Første motorcykel
Også fra Allingåbro møder vi Troels Nielsen. Hans første motorcykel var en Honda CB 350.

Nuværende motorcykel
Maskinen han er kørende på, da MagaCin møder ham, er lidt af en anden type. Her er tale om Yamaha XV 1100 Virago. Modellen Troels kører på, er et arvestykke fra hans far. Den har været totalt adskilt og nusset, pudset og plejet i alle kroge og hjørner. Det en maskine han aldrig skiller sig af med.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Lige så sikker han er på at Viragoen aldrig skal sælges, lige så sikker er han, når vi spørger til drømmemaskinen. For Troels er Honda CBR 1100 XX Blackbird det ultimative. Drømmen er temmelig tilgængelig, da 35.000 kr. er alt hvad der skal betales, for den billigste af de 38 solsorte til salg på 123mc.dk.

Blackbird anno 1998

Bedste motorcykeloplevelse
For fem år siden var Troels på rundtur i Danmark, hvor alverdens seværdigheder blev besøgt. Undervejs blev der både sovet i telt, på kro og små trætopshuse.

Forventninger til 2023 sæsonen
Troels vil gerne afsted med teltet igen, og opleve noget mere af Danmark. Han vil også gerne på ture med sin klub, Last Call MC.

Janne Klærke | 58 år | Silkeborg

Første motorcykel
Jannes første motorcykel var en Yamaha 400 Custom.

Nuværende motorcykel
Jannes nuværende motorcykel er en BMW F 750 GS som skinner og funkler i solen. Adspurgt om den er ny, svarer Janne at det er den ikke, men hun har en god ven som vasker, pudser og polerer den for hende, så den står superskarpt – næsten som efter professionel havde gjort den ren.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Silkeborgenseren er fuldstændig klar i spyttet, når vi spørger til hendes drømmemaskine. Det er en også en BMW med eventyr i blodet. Janne drømmer nemlig om R 1250 GS med alt hvad der bimler og bamler af tilbehørspakker og udstyr. Vi gætter på, at Janne også vil have den seneste Touratech opgradering klistret på.

Bedste motorcykeloplevelse
For tre år siden havde Janne en virkelig god oplevelse, da hun var en tur i Harzen, en ægte motorcykeldestination, hvor hun kørte sving til hun blev helt grøn i hovedet, og vitterligt lærte sin 750 GS at kende.

Forventninger til 2023 sæsonen
Janne har store forventninger til den sæson. Turen går blandt til Stelvio, sammen med den føromtalte pudseven, Morten, hvor der igen skal jagtes sving. De skal være afsted i hele 14 dage.

Sebastian Münter | 35 år | Viborg

Første motorcykel
Sebastians første motorcykel var en Yamaha XJ 600 Diversion. Han har den faktisk stadigvæk, men den er adskilt og fordelt i mange papkasser.

Nuværende motorcykel
Hans nuværende motorcykel er også fra Japan, men er af en helt anden stil. Der er tale om Suzuki VS 750 fra samme år som vi var til VM i Mexico, nemlig 1986. Den ligner dog bestemt ikke den maskine der forlod fabrikken for snart 40 år siden, men har sit helt eget unikke særpræg, som får mange mennesker til at dreje hovederne.

Drømmemotorcykel og hvorfor
Hvis Sebastian frit kunne vælge, var det en helt anden slags motorcykel han kunne tænke sig. Ligesom Janne står der BMW R 1250 GS på ønskesedlen, fordi det er motorcykel der ikke er perfekt til noget, men bare er rigtig god til alt. Til dagens åbent hus er der ikke lige af de store GS’er i sigte, men til gengæld indtil flere Honda CRF 1100 L Africa Twin – en motorcykel der også får Sebastian til at savle.

Uanset om der står Honda eller BMW på drømmemaskinen, er Sebastian overbevist om, at han alligevel ville køre på sin specielle Suzuki fem ud af ugens syv dage – den giver bare så megen opmærksomhed.

Bedste motorcykeloplevelse
Netop opmærksomheden på ryggen af hans aldrende VS’er har givet ham mange gode oplevelser. Derudover nyder Sebastian de lyde og dufte der følger med, når man kører motorcykel.

Forventninger til 2023 sæsonen
Endnu mere af det, livet som motorcyklist allerede har givet ham.

Og hvad med dig kære læser? Hvad kører du på? Hvad var din første maskine, og hvad skulle der stå i garagen hvis der var frit valg på alle hylder? Skriv det i kommentarfeltet. Og nu hvor du er i gang, kan du også lige skrive om din fedeste oplevelse på en motorcykel.

Vi ses derude.

Del med en ven

En person snakker om “MagaCin møder læserne til åbent hus

  1. Første mc: Suzuki GSX-R 250 med det røde felt ved 17.000o./min.

    Nuværende: Moto Guzzi V85 TT Guardia D’onere (eneste i DK)

    Drømmecykel: HD Lowrider ST El Diablo

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start