MagaCin kastet for løverne: Dag 3
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MagaCin kastet for løverne: Dag 3

Helikopter, Mere Safari og Cross Dragrace!
Steffen F. Olesen; - Video af: Peter Bysted
30/11-2019 kl. 22:30

Vi er nået til tredjedagen for MagaCin's ekskursion til sydafrika, hvor planen var at vi skulle forbedre vores køretekniske færdigheder udi offroadkørslens svære kunst.

Projektet der er kommet i stand via e-parkdanmark, har vist sig at ikke helt at leve op til forventningerne, forstået på den måde, at det er skruet langt bedre sammen end forventet.

Som tidligere beskrevet er konceptet: Pak en kuffert, hop på en flyver og bliv vartet op i hoved og R*v.

I gårsdagens beskrivelse af vores tur til Sydafrika, har du forhåbentlig fået indtryk af at der er plads til alle hvad angår offroad-kørslen. Tempoet bliver sat så alle kan følge med, men guiden i front er faktisk frisk på at give den gas, så selv hardcore offroad-entusistaer får lysten stillet.

Efter vi i går blev testet af, og guiderne fik et indtryk af vores færdigheder på løst underlag, fik vi i dag lov til at slappe en kende af i mere tilgivende terræn. “Slappe af” betyder i denne sammenhæng at vi ved flere lejligheder kørte dragrace på grusveje, bålede afsted som bindegale i dybe sandende spor, og lejlighedsvis fyrede den bevidstløst af på sydafrikansk asfalt, hvor vejvæsnet i regionen ikke er de mest flittige.

Forestil dig at du fyrer en Honda CRF 230 af på en landevej hvor såkaldte “potholes” – altså seriøst dybe huller i vejbelægningen – er mere reglen end undtagelsen. Næh, 230 CRF'erne er ikke de vildeste fartmonstre, men det er sgu vildt nok når man står i fodhvilerne og kæmper sig gennem labyrinten af huller med godt 100 km/t. 

Dagen blev indledt med en tur i helikopter over savannen tidligt om morgenen, hvor de luftbårne medlemmer af redaktionen så det maleriske scenario ovenfra, og fik mulighed for at se girafflokke, næsehorn, bøfler, gnuer og hele svineriet fra fugleperspektiv.

Straks efter returnering til Gaspare Spanio Safaris (vores base) – var det tid til at iføre sig fuld kampuniform og bestige CRF 230 Honda'erne. 

Altså, fuld knald på fra morgenstunden med helikoptertur, og derefter ud af hjulsporene i vekslende terræn, indtil vi ramte den relativt korte asfalterede strækning.

Dagens udflugtsmål var Shelanti Lodge, hvor man har specialiseret sig i “Game Drive” – en tur i Toyota Landcruiser rigget med plads til 10-12 passagerer, hvor man kører gennem landskabet og får lov til at se et utal af vilde dyr på nært hold. Impalaer, giraffer, næsehorn, kudu'er, vortesvin, “wilderbeasts”… og “you name it”. Fååårk maaand… det her er for vild en oplevelse

10 sekunder til en svalende kold var der tid til, inden vi blev dirigeret ud til vores opmarcherede CRF'ere – og så blev der den onde-hyleme givet gas. Vores guider foreslog et lille dragrace på grus, og vi var ikke sene til at efterkomme forespørgselen.
For fanden og sgu, vi gav den rask gas og skreg af grin imens. 

Vi er alle blevet en kende mere fortrolige med at køre offroad, men niveauet er stadig langt under mål. Turen tilbage til vores residens blev tilbagelagt i hæderligt tempo, med CRF'ere der bevægede sig livligt under os med et fint bundtræk. Det her bliver bare SÅ meget sjovere, efterhånden som vi får en smule begreb om hvordan man begår sig på offroadere.

Men tro mig, vi sveder stadig som svin i plus 35 grader når vi båler den af på løst underlag – og napper et dragrace eller to.

Umiddelbart efter ankomst til indkvarteringen, skulle de obligatoriske “Underberg” for dagens styrt indtages. De som parkerer alternativt (læs styrter) under dagens kørsel, må kvæle en “Underberg” i ét hug, imens resten af deltagerne ser på og tager billeder med mobilen for at dokumentere momentet.

Dagens kørsel blev afsluttet med en lidt speciel “kage” som blev serveret i lodgen's swimmingpool. En flydende “kage” bestående af Budweiser's indtaget med kroppen nedsænket i den svalende pøl.

Tror du dagen er slut nu?? Næh, vores guide burde være vinder af den store bagedyst, for han har kreeret yderligere en række kager, som vi i skrivende stund kæmper os igennem. Tænk dig en Corona kage med et twist af citron, en Vodka/Redbull kage, en Smirnoff kage, og vi er slet ikke færdige.

Det er pisse fedt at køre offroad i Sydafrika, og disse omgivelser gør absolut ikke oplevelsen ringere.

Vores guide har informeret om, at efter den næste “kage” er der ingen grund til at informere offentligheden yderligere.

Men vi er naturligvis klar med ydeligere skriv fra vores fede tur i morgen, så husk nu at kigge ind i morgen aften. 

Det her er for fedt mand! Og vi bringer naturligvis senere uddybende information om hvordan du selv får mulighed for at opleve noget tilsvarende.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start