MagaCin kastet for løverne: Dag 2 - En tur på et bjerg
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MagaCin kastet for løverne: Dag 2

Offroad blandt savannens vilde dyr
Steffen F. Olesen
29/11-2019 kl. 21:15

Oven på dagen i går er det intet mindre end helt fantastisk at modtage en besked hjemmefra med billeder af gråvejr og sne… når man selv vågner til helt fantastisk vejr i Sydafrika, og ved at man straks efter morgenmaden skal ud at køre offroad i helt specielle omgivelser.

Måltiderne indtages i et lokale hvor der mangler en væg i lokalet, så der er fri udsigt til den lille sø hvor krokodillen bor, og det fedeste kig ud over savannen.

Straks efter morgenmaden, blev der kaldt til samling foran udstyrs-rummet, så dem der havde lyst, kunne iføre sig benskinner, body-armour, cross støvler osv.

Den brogede skare hvor nogle valgte at køre i shorts og T-shirt, imens andre var iført fuld kampuniform, blev derefter sendt videre til rækken af Honda CRF 230'ere, hvor hver især udvalgte sig et eksemplar af den letkørte offroader.

Dagens første tur stod på rundvisning i en del af farmens 3000 hektar store baghave, hvor vi fik lejlighed til at danne os et lille indtryk af forholdende, og så vores instruktører kunne få en ide om vores evner udi kunsten at køre offroad. 

En lille såkaldt hyggetur i relativt adstadigt tempo i varieret terræn, hvor vi kørte i sandede spor, ad stenede stier og jævnligt på græsset som er begyndt at spire for alvor i regionen, grundet et massivt regnskyl tidligere på ugen. Det adstadige tempo var nok stærkt medvirkende til de ganske få styrt på dagens første køretur, men lad os bare slå en ting helt fast allerede nu. Vi er IKKE hardcore offroad specialister. 

Men projektet her er altså helt fantastisk – udover at køre på knopdæk gennem savannen, så vi allerede i løbet af de første minutter en flok galopperende Zebraer, og kort tid efter stod de første Kudu'er lidt i vejen. Umiddelbart efter så en flok Impalaer lidt utilfredse ud over det spektakel vi forårsagede, og listede så småt væk fra sporet.

Girafferne derimod, var faktisk så venlige, at de beredvilligt lod os posere foran dem, imens vi klikkede lystigt løs med vores kameraer. Halløj… vi var ude at køre offroad blandt vilde dyr, så bliver det sgu ikke meget bedre.

Sidst på formiddagen returnerede vi til den afrikanske farm, hvor Gaspar og hustru diskede op med en lækker frokost.

Nogle af dagens deltagere mente det måtte være nok for i dag, og fortrak til poolen for en svalende dukkert da temperaturen sneg sig op mod 36 grader.

Andre af os var så letsindige at deltage i den planlagte tur efter frokost, og her var kravet fuld kampuniform, hvilket skulle komme til at give god mening. Nogle af os kørte igen på Honda CRF 230, men vi kunne simpelthen ikke stå for tilbuddet om at indlemme et stk. KTM 300 XCE og et stk. KTM 500 XCE i flåden. 

Cool nok at vi kunne få lov til at lave en lille spontan mini-test af en 300cc totakter vs. en 500cc firetakter i motorcyklernes rette element. Et sjovt lille indslag vi selvfølgelig fortæller mere om på et senere tidspunkt.

Tempoet under dagens anden tur røg lidt i vejret, og enhver tanke om at høste medaljer i offroad disciplinen, blev hurtigt manet i jorden.

Herligt, men også hamrende varmt at køre på lidt mere udfordrende ruter, og det lykkedes et større antal kørere end på dagens første tur at ryge ud over styret.

Målet for denne udflugt var en “rasteplads” for enden af en bindegal stigning på rullesten. Jep… du har gættet det. Ikke alle nåede helt op i første forsøg. En medbragt isafkølet kold blev nydt da vi nåede toppen, og isterningerne blev flittigt kørt rundt i hovederne på MagaCin's udsendte. Vores respekt for dygtige offroad kørere har nået nye højder.

Turen hjemad i lidt mindre udfordrende terræn forløb uden de store sværdslag, men vi satte vist hastighedsrekord i afmontering af cross-udstyr, montering af badetøj, og løb mod poolen.

I skrivende stund er nogle af os et smut på savannen, for at se om aftensmaden kan nedlægges med bue og pil.

Vi andre må nøjes med lidt rekreation på terrassen, hvor vi får tiden til at gå med at holde øje med de bavianer, giraffer, antiloper, krokodiller osv., der kredser om den lille sø få hundrede meter borte.

Del med en ven

0 personer snakker om “MagaCin kastet for løverne: Dag 2

Skriv et svar

Giver børn en ny start