MAD MAX sætter ny verdensrekord for naked e-bike
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

MAD MAX sætter ny verdensrekord

Aerodynamik som en brændestabel
Steffen Olesen
22/10-2019 kl. 05:00

Nej, det er ikke filmstjernen Mel Gibson der har markeret sig med en vild rekord, men inden du smadrer computerskærmen eller kyler mobilen i jorden i skuffelse, så hæng lige på et øjeblik.

For historien her indeholder elementer som motorcykler, høj hastighed, et tragisk dødsfald og en rigtig kammerat der opfylder et løfte til sin afdøde ven. Et historie der faktisk er et biograflærred værdig.

Lad os starte med “The End”.

Det britiske MAD MAX race team der blev grundlagt i 2011 af Zef Eisenberg, satte i September måned ny verdenrekord for elektrisk drevne naked-bikes. Det skete ved et Straightliners Land Speed event på Elvington Airfield i North Yorkshire – England, hvor Eisenberg gennemkørte to strækninger i modsat retning over en 'flyvende kilometer' med en gennemsnitshastighed på 85.103 mph.

En hastighed der svarer til 297.894 km/t, og teamet blev samtidig noteret for en højeste hastighed på 312.351 km/t.


Aerodynamik som en brændestabel

Hastigheden alene imponerer ikke dem der følger med i den slags, men rekorden her blev altså høstet på en elektrisk mc, med aerodynamiske egenskaber som en brændestabel.

Vi ønsker naturligvis både Zef Eisenberg og MAD MAX Race Team tillykke med rekorden, men hæfter os ved historien der knytter sig til den tidligere Isle of Manx  TT Zero motorcykel, der blev kørt på under rekordforsøget.


Forhistorien

Der findes faktisk en kåbe til den elektriske Zero, som er bygget af et hold studerende på University of Nottingham. Zero'en blev dengang kørt af Daley Matheson, der i 2018 blandt andet erobrede en flot andenplads ved 2018 Isle of Man Zero TT.

Daley Matheson mistede på tragisk livet i en racing ulykke på en BMW Superbike i 2019, og Zef Eisenberg lovede efterfølgende Daley og hans kone at ære den nu afdøde racerkørers minde, ved at få Daley's elskede Zero indskrevet i historiebøgerne.

Se den rørende video herunder.

En rigtig fin tribut til Daley Matheson og hans familie, og et vel gennemført rekordforsøg af MAD MAX Race Team og Zef Eisenberg.

Vi må erkende at vores kendskab til MAD MAX Race Team og Zef Eisenberg, diplomatisk udtrykt hidtil har været noget begrænset. En hurtig google søgning viser imidlertid, at disse gutter ikke ligger på den lade side, hvad vilde motorcykler og rekorder angår.

Se blot opslaget på facebook herunder med titlen The 233.7mph run of the World's fastest turbine powered motorbike.

Næh, Zef Eisenberg og MADMAX Race Team hører vist ikke til blokkens mest kedelige tørvetrillende knægte. Man kunne umiddelbart godt få det indtryk at teamet har en forkærlighed for naked-bikes… indtil man ser deres andre tossestreger.

Har du en gang imellem et minut eller to i overskud, så kunne det måske sjovt nok, at følge lidt med i hvad der sker på gutterne fra MADMAX Race Team og Zef Eisenberg's facebook side.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start