695 stk. special byggede Abarth Yamaha XSR 900
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Limited designer bike

695 stk. special byggede Abarth Yamaha XSR 900
Klaes Asaa
24/11-2016 kl. 12:00

Yamaha forsøger sig med en eksklusivt Abarth designet motorcykel, bygget over XSR900 modellen. Med Abarths egenart i teknologi og unik ikonisk stil, forventer Yamaha at deres Sport Heritage modeller vil blive en salgssucces. Der er et voksende antal kunder som værdsætter retro stilen, så der er reelt en chance for en succes, ikke mindst fordi styk tallet er limited.

Motorcyklen emmer af klassisk, motoren i XSR er den samme som anvendes til MT-09, se vores test her.  Mere end nogen anden har Yamaha indset at custom byggede motorcykler er i høj kurs på markedet. Henover de sidste år, er udviklingen for custom gået stærkt. 

Yamaha har for første gang indledt et samarbejde med Abarth.  En af de mest prestige fyldte designere på racerbiler, der har været aktive i designerbranchen i over 60 år. Der er naturligt at tænke, kan de så designe motorcykler? Her må det være op til læseren at bedømme resultatet. 

En sprælsk og livlig 3 cylindret 847 ccm rækkemotor, der i sin opførsel er uhyre sportslig. Det er hjertet af XSR900 Abarth, der leverer stærk lineær kraft, som gør det muligt for køreren, at opleve fed acceleration. Udstyret med Assist kobling (lettere tilkobling og stærkere indgreb) og slipper kobling. Traktionskontrol i 3 grader, valget er afhængigt af pilotens temperament. Motoren kan justeres i 3 modes, (A) hård og kontant, (STD) fornuftig tilgang til 115hk, (B) regn, det vil sige droslede hypper, til mindre greb i asfalten. Drivlinjen er gennemtestet og velkendt af Magacin, den er godkendt. 

Inspirationen er hentet fra 60’ernes specialbyggede cykler, bygget i garager af ejere som gerne ville bygge den hurtigste og sejeste cykel i byen. Abarth’s enmandssæde og med den klassiske rundede kåbe er stilen helt klar, vi er et stykke tilbage i tiden. Bare for at blære lidt, så er der sat fuld titanium udstødning fra Akraprovich, med dobbelt dæmper i titanium på cyklen, samlet giver det lidt mere træk fra motoren. Plus flere andre detaljer, men bedøm selv.

Ideen i samarbejdet med Abarth har en lille krølle, det er meningen at XSR900 Abarth skal være eksklusiv og bestemt ikke allemandseje. Der bliver derfor kun fremstillet 695 stk. Hver enkelt bliver nummereret, for at dokumentere at den er helt unik. 

Hvordan for du så fingrene i sådan en fætter? Du sætter alarmen til den 17. januar 2017 kl. 14.00 CET. Fordi det er først der salget frigives. Det er dog kun 95stk. der sælges på den måde, hver køber vil kunne registrere sig i VIP databasen for XSR900 Abarth ejere. Resten, 600 stk. sælges fra april og frem hos forhandlerne. Adressen du bestiller på er her

Del med en ven

Skriv et svar

Vi støtter Kræftens Bekæmpelse 2024
Giver børn en ny start