De kommende motorcykelister er begyndt at lære
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kørekort sæsonen er også slået i gang

De første elever tog hul på sæsonen i højt solskin og køleskabstemperatur.
Peter Bysted/Steffen Olesen
03/04-2020 kl. 08:00

2020 sæsonen er slået i gang, og selv om dagstemperaturen endnu ikke er overvældende høj, ser vi dag for dag et stigende antal motorcyklister på de danske veje.

Nogle kører motorcykel hele året rundt, imens andre i den mørkeste og koldeste tid vælger at fortrække til garagen eller værkstedet. Her har mange af vi etablerede motorcyklister brugt årets første måneder på at klargøre motorcykel og udstyr, imens en helt anden gruppe har brugt tiden på at klargøre sig selv.

Videoen øverst blev skudt tidligt på året, hvor det stadig var muligt at færdes i større grupper og afvikle køreprøver.

MagaCin's fotograf kiggede indenfor, da nogle af de første aspirerende motorcyklister i 2020 tog hul på det praktiske, og gennemgik de indledende praktiske øvelser i at færdes korrekt og sikkert på to hjul på FDM Jyllandsringen.

Den gennemsnitlige alder for danske motorcyklister, har gennem en længere årrække sneget sig godt i vejret. Så det var positivt at se, at tilbagemeldinger fra danske kørelærere viser sig at holde stik, når der rapporteres om et stigende antal yngre mennesker, som har fået øjnene op for verdens bedste fritidsbeskæftigelse.  

Flertallet af dagens elever var nemlig i aldersgruppen under 30, men vi traf også enkelte elever, som i en lidt mere moden alder var vågnet til dåd for at udleve drengedrømmen.

Fælles for de nye motorcyklister i indslaget, er den lidt anstrengte holdning til de aparte danske regler for erhvervelse af motorcykelkørekort.

Her på redaktionen undrer vi os også over, at man som ganske ung i Danmark kan få jagttegn og må bære dødbringende våben, føre gigantiske landbrugsredskaber på offentlig vej, på egen hånd flintre gennem luften i flyvemaskiner, og som 17 årig må sætte sig bag rattet i en bil med ubegrænset motorkraft, imens man skal være noget længere oppe i årene for at køre på en motorcykel med effekt nok til at slæbe sig selv.

Som den voksne herre i indslaget bemærker, havde han nok heller ikke gidet at tage kørekort som 18 årig for at køre på en forstørret knallert.

Men vi motorcyklister er et positivt indstillet folkefærd. Så i stedet for at fortvivle over håbløs dansk lovgivning, glæder vi os i stedet til at byde nye danske motorcyklister velkommen til et fantastisk liv som motorcyklist, med enestående fællesskab, entusiasme og passion for motorcykler.

Solskin og noget lunere temperatur i næste uge… det bliver så godt.

    

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start