Klip i kørekort på nyudstedt kort - Nyt problem
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kørekort leveres med klip fra start

Nyt problem ser dagens lys
Tommy Rønn
14/12-2012 kl. 10:00

En ung franskmand har belyst et kørekort problem. Hvad sker der hvis et ungt menneske bryder færdselsloven under kørekortuddannelsen? Det ved den unge franskmand nu. Det koster klip på det endnu ikke udstedte kørekort.

Den unge franskmand blev i en køretime standset i en fartkontrol. Franskmanden kørte 150 km/t, hvor det maksimalt tilladelige var 100 km/t. Det betyder et klip i kortet, allerede inden det modtages.

Reglerne omkring kørekort-undervisningen er ikke ens for bilkørekort og motorcykelkørekort. Når en kørekortelev kører motorcykel, er eleven selv ansvarlig i trafikken. Når en kørekortelev kører bil er kørelæreren ansvarlig.

Da flertallet af de der erhverver kørekort til motorcykel, allerede har bilkørekort, kan ansvarsplaceringen få katastrofale følger. Laver en køreskoleelev en fatal vigepligtsfejl under MC uddannelsen, der medfører frakendelse af kørekort, vil dette også betyde frakendelse af allerede erhvervet bilkørekort.

De helt unge er særlig hårdt ramt. Deres kørekort kun tåler to klip inden frakendelse, hvorfor der ikke skal meget til før de mister kørekortet, allerede inden det er modtaget.

Del med en ven

0 personer snakker om “Kørekort leveres med klip fra start

  1. Hvad er begrundelsen for at ansvaret ligger hos eleven ved motorcykelkørekort kontra bilkørekort? Er det fordi kørelæren ved mc ikke har mulighed for at gribe ind under kørslen som de kan i bil? Taget i betragtning hvor nemt det er at begå en fejl under kørekortsuddannelsen, så er det måske ikke vild hensigtsmæssigt.

  2. Ser ikke nogen historie i dette; jeg synes ikke det er urimeligt.
    " .. vigepligtsfejl under MC uddannelsen, der medfører frakendelse af kørekort, vil dette også betyde frakendelse af allerede erhvervet bilkørekort."
    Ja naturligvis? Hvis man allerede har kørekort…

  3. Men det samme gør sig jo ikke gældende hvis man har mc kortet og vil tage det til bil da det i følge ovenstående her er kørelæreren som har ansvaret – uanset om eleven har kort i forvejen eller ej.

Skriv et svar

Giver børn en ny start