Nyt Lovforslag: 15 årig kan få knallertkørekort
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Knallertkørekort som 15 årig

Lovforslag fra justitsministeren
CO
09/02-2011 kl. 16:32

Jyllandsposten bringer i dag spændende nyt til de unge, som har svært ved at vente på 16 års fødselsdagen hvor knallertkørekort kan erhverves.

Øget færdselssikkerhed, skrappere straffe for ulovlig knallertkørsel, og forbedret samt udvidet køreuddannelse for unge knallertførere i forbindelse med nedsættelse af aldersgrænsen fra 16 til 15 år.

Ovenstående elementer er alle med i et lovforslag justitsministeren præsenterer i folketinget.

Endvidere skal en af forældrene give tilladelse til at unge under 15 år køber eller lejer knallert, og de unge skal ifølge lovforslaget gennemgå førstehjælpskursus før kørekortet er erhvervet.

En arbejdsgruppe under Rigspolitiet har haft til opgave at revidere knallertområdet, og lovforslaget er udarbejdet delvist efter anbefalinger fra denne arbejdsgruppe.

Det er svært ikke at bifalde et tiltag med forbedret undervisning, som derudover giver de unge et ekstra år at øve sig i inden de svinger sig i sadlen på en motorcykel.

Læs artiklen i Jyllandsposten her.

Del med en ven

0 personer snakker om “Knallertkørekort som 15 årig

  1. Hmm vi andre som kommer fra landet måtte jo køre Puck MAXI fra 8 år, og så Yamaha 4g da man blev konfimand, Det var der da ingen runkene øjenbryn over 🙂

  2. Er den sat op, da jeg kørte knallert var det da 15 år, man skulle være,

  3. for en gangs skyld en udtalelse fra en politiker som lyder fornuftigt, i sig selv noget af en nyhed, og iden lyder god i mine øre

Skriv et svar

Giver børn en ny start