AGV skaberen død - Gino Amisano er gået bort
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Klokken slog for Gino Amisano

AGV skaberen er gået bort
CO
09/07-2009 kl. 20:30

Grundlægeren af AGV, Gino Amisano, er død af lungebetændelse i en alder af 89 år

Gino Amisano boede det mest af sit liv i Valenza Po, hvor han i 1946 grundlagde en virksomhed som producerede sadler til trædecykler.

I 1948 fik Gino ideen til at sætte AGV navnet over den italienske tricolore på en serie læderhjelme beregnet for race, som dermed blev forsynet med det senere så kendte logo.

Gino Amisano sponsorerede blandt andet kendte navne som Giacomo Agostini og Barry Sheene. En af tidens mest berømte roadracere som også er knyttet til mærket, er MotoGP klassens Valentino Rossi.

Amisano’s hjelme blev altid fremstillet under hensyntagen til den mest avancerede teknologi, og firmaet lancerede deres første glasfiberhjelm i 1953. Gino’s fortræffelige forhandlingsevner, foranledigede at mange af de bedste Formel 1 kørere og roadracere har anvendt mærkets hjelme gennem mere end 60 år.

Gino Amisano afhændede på et tidspunkt sent i livet AGV (som står for Amisano Gino Valenza), for at nyde sit otium med en karriere indenfor vinproduktion. I 2007 vendte mærket dog til stor tilfredshed for grundlæggeren tilbage på italienske hænder, da den italienske udstyrsproducent Dainese overtog mærket.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start