klassisk jubilæumsmodel fra BMW - BMW R nineT/5
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

klassisk jubilæumsmodel fra BMW

BMW R nineT/5
Steffen Olesen
08/07-2019 kl. 09:40

“Klassisk, autentisk, oroginal og luftkølet. Det er hvad BMW nineT modellerne står for.”

Sådan lyder indledningen på pressemeddelelsen fra BMW, hvor den nye BMW R nineT/5 præsenteres sammen med en god håndfuld billeder.

“Den nye R nineT/5 er en tilføjelse til den succesfulde BMW Motorrad Heritage world of experience, denne gang med specielle historiske rødder. Modellen markerer både 50 års jubilæet for den legendariske /5 serie, og samtidig starten på BMW's motorcykelproduktion på fabrikken i Spandau for 50 år siden”, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Et kig tilbag i tiden

Samtidig med at BMW's bilproduktion ekspanderede voldsomt i 1960'erne, besluttede firmaet sig for at begynde at fremstille motorcykler i Berlin. Produktionen blev indledt i 1969, hvor de omkring 400 medarbejderes indsats var målrettet den ny modelserie /5, der indeholdt R50/5 – R60/5 – og R75/5. Med helt nyudviklet stel og motor og med et frisk og moderne design, satte BMW sit fingeraftryk på datidens marked for motorcykler og i historien. Modellerne var en umiddelbar succes, og begejstrede kunderne med både dynamiske og komfortable køreegenskaber.

Nogenlunde sådan fortsætter pressemeddelelsen, og rundes af med at fortælle at jubilæumsmodellen BMW R nineT / 5 er det perfekte match til en tid, som var defineret af rock musik og en overvældende følelse af frihed. Pressemeddelelsen beskriver en fortidig charme til “de gamle dage”, koblet sammen med nutidige moderne tiltag som eksempelvis varme i håndtagene og traction control.

Uanset hvilke tanker BMW har gjort sig vedrørende jubilæumsmodellen, må vi erkende at den ikke ser helt tosset ud. Her på redaktionen er der udbredt enighed om at modellen faktisk ser rigtig godt ud.

Farven kaldes Lupine Blue Metallic, og bemærk gummipuderne på benzintankens sider, de klassiske BMW dobbelte stafferinger på benzintanken, som er forsynet med et jubilæums emblem. Modellen er naturligvis helt i datidens ånd udstyret med fuldt såkaldt “twin-sæde” med hvidt kant-trim, og passagerhåndtag i form af den klassiske tværstrop. Og selvfølgelig er forgaffelbenene i nostalgisk respekt beskyttet af gummimanchetter.

Cool jubilæums-model fra BMW for ægte nostalgikere, og velkommen til det seneste medlem i BMW nineT serien.

 

Highlights of the BMW R nineT /5:

    Potent boxer engine with a capacity of 1 170 cc and an output of 81 kW (110 hp) that meets EU4 requirements. Spoke wheels, 3.5 x 17 inches at front and 5.5 x 17 inches at rear. 320-millimetre twin disc brake at the front. ABS as standard. ASC (Automatic Stability Control) as standard. Heated grips as standard. 2-in-1 exhaust

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start