Video: Derfor skal man ikke spare på sikkerhedsudstyr
FacebookYoutubeXInstagram
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Kina-hjelm fejler på det groveste

ITV har fået testet en kopi af en AGV-hjelm med dumpegaranti
Steffen F. Olesen
21/07-2019 kl. 10:00

Dybest set ved vi alle at kopi varer oftest er noget skrammel, men tilbuddet kan til tider være så godt at vi alligevel tager chancen. Men som du kan se i nedenstående video kan det, når det kommer til sikkerhedsudstyr, ikke svarer sig at være nærig.

Fake læder, dårlig syet tekstiler, kopi-støvler og handsker er alle eksempler på utrolig dårlig investering. Men på en eller anden måde er ”kina”-hjelme den største synder på listen. For modsat en Gucci taske eller et Rolex ur, kan det have fatale konsekvenser hvis ikke skallen er i orden.

Se i nedenstående video hvad der skete, da ITV tog en tro kopi af en AGV-hjelm med til British Standarts Institute, og fik den testet.

Din lokale MC-forhandler spilder naturligvis ikke hylde plads på sådan noget bras, men der er så utrolig mange af disse dødsfælder på det store internet. Der er naturligvis også rigtig mange troværdige forhandlere på nettet, og det er bestemt ikke på dem vi lægger fokus i denne artikel, og det er vel også begrænset hvor meget skrammel-udstyr der kan købes på danske domæner.

Her på redaktionen anbefaler vi under alle omstændigheder, at man besøger en af landets mange motorcykelforretninger, og får den rigtige vejledning når der investeres i sikkerhedsudstyr, og at man tjekker ECE mærkningen, inden dankortet ryger i maskinen.

Det kan selvfølgelig ske at virksomheder sælger ud af modeller, men som udgangspunkt skal man tage sig i agt, hvis en ellers dyr model pludselig koster under det halve. Og samtidig vil vi råde til at man holder sig langt væk fra sider som WISH og eBay når der skal handles sikkerhedsudstyr, for chancen for at modtage noget livsfarligt bras er stødt stigende.

I videoen er den falske AGV-hjelm involveret i et simuleret styrt, og nåede hvad der svarer til et styrt med knap 50 km/t inden den bukkede under for presset, og flækkede på midten. 

Af frygt for at få mareridt i nat, tør jeg slet ikke tænke på hvad der var sket, hvis denne hjelm sat på knoppen af en person af kød og blod i en højhastighedsulykke.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start