Katapultsæde-airbag til mc - Gigantisk skumfidus
FacebookYoutubeXInstagram Threads
Opret
Opret bruger

Opret Bruger

Log ind

Katapultsæde-airbag til mc

Forvandling til gigantisk skumfidus
Steffen Olesen
11/02-2019 kl. 18:52

Alle kender til airbags som sikerhedsforanstaltning fra bilernes verden, ingen er vist i tvivl om at konceptet fungerer glimrende, og at det er en milepæl når det kommer til sikkerhed i trafikken.

Værdien af airbags har man også anerkendt blandt producenter af motorcykeludstyr, hvor der nu markedsføres flere former for airbag-veste. Beklædning med indbygget airbag er ligeledes nået ud til slutbrugerne.

MotoGP helten Valentino Rossi, var den første til at demonstrere en Dainese læderdragt med indbygget airbag.

Det er faktisk ved at være nogle år siden, vi stiftede bekendtskab med den gakkede gangart italieneren demonstrerede, da han sjoskede væk fra sin havarerede racer i oppustet dragt.

Vi har også allerede set airbag indbygget i motorcyklen. Du husker måske, at Honda i sin tid introducerede indbygget stødpude på den store GoldWing.

Honda Goldwing med indbygget airbag

Hvem ved hvad fremtiden byder

Det er ikke nemt at spå om hvilken form for airbags der fremover komme til at vinde indpas blandt motorcyklerne – om de bliver indbygget i motorcyklerne eller beklædningen – eller om ideen stille og roligt dør ud igen.

Radikalt anderledes katapult-airbag

En amerikansk start-up virksomhed tror så meget på airbags til motorcykelindustrien, at en indiegogo kampagne er sat i søen for at skaffe midler til endelig produktion. Det fremgår af airbagforbike's præsentation, at patentansøgning for opfindelsen allerede er indsendt.

En lidt anderledes form for airbag må man sige. Føreren fastspændes til sædet, som i tilfælde af uheld katapulteres væk fra motorcyklen, imens en airbag der omslutter hele kroppen udløses.

Forvandling til en lavtflyvende gigantisk skumfidus er fuldført på et splitsekund.

Se videoen herunder.

En anderledes og radikal tilgang til kombinationen airbags og motorcykler. Videoen er en digital animation, som demonstrerer hvad der sker, når en række bevægelses-sensorer registrerer pludselige ændringer i acceleration, deceleration, nedlægningsvinkel og andet.

Om airbaggen som folkene bag ideen kalder “et revolutionerende motorcykel sikkerhedssystem” nogensinde når produktionsstadiet, kan kun tiden vise. Men flere har allerede bidraget på sociale medier med humoristiske kommentarer.

Kommentarer på sociale medier

Citater herunder frit oversat til dansk:

“Fed ide hvis du skal på camping. Snup en flok bajerer før du kører hjemmefra, udse dig stedet du vil sove, klods bremserne…. TADAAA!!! … så er du i soveposen”.

En andet indspark her: “Let for tyve at kapre din motorcykel. Når de flår dig af kværnen, forvandles du til en gigantisk hjælpeløs skumfidus.”

Links til indsamling og hjemmeside

I skrivende stund er der indsamlet dkr. 4662,- af målet på 200.000 US dollars, som du kan se på IndieGoGo kampagnen. Her kan du også kan se en længere video, end den du så her i artiklen.

Eller se airbagforbike's hjemmeside her.

Del med en ven

Skriv et svar

Giver børn en ny start